Καλοκαίρι και φροντίδα του δέρματος

Γράφτηκε από My Doctors :: [Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 13:36]
Καλοκαίρι και φροντίδα του δέρματος

Από τη Λίνα Βόγκα, Δερματολόγο Αφροδισιολόγο

Μερικές απλές συμβουλές

Ό,τι και να κάνουμε, o χειμώνας αφήνει το δέρμα του προσώπου ξηρό και ταλαιπωρημένο. Επιπλέον, η έκθεσή μας στον ήλιο παρατείνεται για αρκετές ώρες, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πιο επιθετική και επικίνδυνη. Πριν λοιπόν βγούμε στην παραλία και τον ήλιο, θα χρειαστεί να πάρουμε τα μέτρα μας:

– Ενυδάτωση: Η περιποίηση και ενυδάτωση, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού μας δέρματος, πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

– Αντιηλιακό: Επιλέγουμε το κατάλληλο για το δέρμα μας, και ειδικά για το πρόσωπό μας. Ειδικά στην Ελλάδα, ο υψηλός δείκτης προστασίας είναι απαραίτητος, ακόμα και όταν κυκλοφορούμε στην πόλη. Φροντίζουμε να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας κάθε 2 με 3 ώρες ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και τον δείκτη προστασίας.

– Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και καθαρισμός: Δοκιμάζουμε μια μάσκα προσώπου για να απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα του δέρματος

– Πριν ξεκινήσουμε για διακοπές, ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα περιποίησης που θα πάρουμε μαζί μας. Δεν είναι απίθανο το αντιηλιακό που αγοράσαμε πέρυσι ή ακόμα και η ενυδατική μας κρέμα να έχουν λήξει.

– Αποτρίχωση: Πριν φορέσουμε μαγιό, φροντίζουμε την αποτρίχωση, επιλέγοντας την τεχνική που μας ταιριάζει. Μάλιστα, δεν είναι κακή ιδέα να προηγηθεί της αποτρίχωσης απολέπιση σε όλο το σώμα. Με τον τρόπο αυτό, η αποτρίχωση θα είναι ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

 

Social share
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd