Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι;

Γράφτηκε από My Doctors :: [Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2021 13:02]
Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι;

Από τον Δρ. Χρήστο Στάμου, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο

Αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπορεί να προσφέρει η μόνιμη αποτρίχωση, σε άνδρες και γυναίκες που ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η εμφάνιση σε παραλίες και πισίνες με δέρμα χωρίς τρίχες, λείο και απαλό, μπορεί να τονώσει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Το αποτέλεσμα, όμως, αυτό μπορεί να προσφέρει μόνο μια επαγγελματική αποτρίχωση με λέιζερ, παρά τη μεγάλη ποικιλία μεθόδων που ισχυρίζονται ότι το επιτυγχάνουν.

Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν εάν μπορούν να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο αποτρίχωσης προτού φύγουν για κάποιο νησί, για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Και αυτό διότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν ενδείκνυται η αποτρίχωση με λέιζερ αυτή την εποχή, λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τα περασμένης τεχνολογίας λέιζερ δεν είχαν μεγάλη ικανότητα εστίασης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμοί στη στόχευση των τριχοθυλακίων. Αντιθέτως, η αποτελεσματικότητα των σύγχρονων λέιζερ έγκειται στην ακρίβειά τους που εγγυάται την προστασία του παρακείμενου ιστού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι, αρκεί το μηχάνημα να είναι τελευταίας τεχνολογίας και από έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες, που την αντιμετωπίζουν ως ιατρική πράξη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αυστηρά όρια. Ο χρυσός κανόνας επιβάλλει την αποφυγή της έκθεσης σε ηλιακή ακτινοβολία για 72 ώρες πριν την αποτρίχωση με λέιζερ και 72 μετά. Η αιτία είναι ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εγκαύματος, ουλής, καθώς και αποχρωματισμού του δέρματος.

Υπάρχουν πολλά κέντρα που προσφέρουν θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ, ακόμη και συσκευές για χρήση στο σπίτι. Όμως, δεν είναι όλα αποτελεσματικά. Από τα πολλά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, την πιο γρήγορη προσφέρει το λέιζερ Αλεξανδρίτη. Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ασφαλής, αποτελεσματική, σχεδόν ανώδυνη και προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα γρηγορότερα από άλλες τεχνικές αποτρίχωσης. Το συγκεκριμένο λέιζερ έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας (λόγω του πιο μικρού μήκους κύματός του) ακόμα και σε πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα ή άτομα με πολύ λεπτές τρίχες.

Η εποχή δεν είναι αποτρεπτική, αρκεί να ακολουθούνται οι οδηγίες, να προστατεύεται το δέρμα με αντηλιακά και να αποφεύγεται η έντονη και μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο», καταλήγει ο Δρ. Χρήστος Στάμου.

 

Social share
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd