Ζώττα Παρασκευή

Ζώττα Παρασκευή

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
MD, MSc
Cornea-Cataract-Refractive Surgery
26ης Οκτωβρίου 43, Θεσσαλονίκη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Ζώττα Παρασκευή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την ειδικότητα στην Κρήτη και την ολοκλήρωσε στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ το 2008. Από το 2008 εργάζεται ως μόνιμη συνεργάτης στο οφθαλμολογικό κέντρο Diathlasis στο οποίο και διατηρεί το ιατρείο της. Είναι επιστημονική συνεργάτης στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΧΕΠΑ όπου ολοκληρώνει την διδακτορική διατριβή με αντικείμενο τον «κερατόκωνο» και έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαθλαστικής χειρουργικής και ενδοφακών, της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Ενδοφακών (ESCRS) και της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.
Έχει μια συνεχή συμμετοχή στα οφθαλμολογικά συνέδρια. Συγκεκριμένα, έχει λάβει μέρος σε όλα τα πανελλήνια Οφθαλμολογικά συνέδρια από το 2001, σε όλα τα συνέδρια Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής από το 2003 καθώς και σε πολλά διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια. Έχει επίσης συμμετοχή σε πολυάριθμες ημερίδες της οφθαλμολογικής εταιρείας Βορείου Ελλάδος καθώς και άλλων οφθαλμολογικών εταιρειών.

Έχει συμμετοχή ως ομιλητής σε στρογγυλές τράπεζες σε πολλά συνέδρια καθώς και συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα των συνεδριών με πολυάριθμες προφορικές ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις και video παρουσιάσεις.

Η γιατρός ειδικεύεται στην διαθλαστική χειρουργική, στην χειρουργική αντιμετώπιση του καταρράκτη καθώς και στην χειρουργική των βλεφάρων με μακροχρόνια εμπειρία και μεγάλο αριθμό χειρουργείων στο ενεργητικό της. Τέλος, εξειδικεύεται στον κερατόκωνο και στην εφαρμογή κερατοκωνικών φακών.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καταρράκτης - Ωχροπάθεια - Διαθλαστική Χειρουργική - Κερατόκωνος - Γλαύκωμα - Διαβητική Αμφιβληστροπάθεια - Παθήσεις Βλεφάρων - Πτερύγιο

MyDoctors images585 min Κερατόκωνος. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει την όραση! - Ο κερατόκωνος είναι μία πάθηση του κερατοειδούς του ματιού, όπου η επιφάνεια του παραμορφώνεται προοδευτικά, παίρνοντας μία «κωνική» μορφή. Αυτός είναι και ο λόγος για την ονομασία αυτής της πάθησης κερατοειδής – κώνος. Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία ή λίγο αργότερα και εξελίσσεται αρχικά σχετικά γρήγορα, ενώ στη συνέχεια επιβραδύνεται ο ρυθμός εξέλιξης και σταματά περίπου […]
amd-little-girl-1200x630-1.jpg Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας - Ηλιακή εκφύλιση της ωχράς ονομάζουμε τη βλάβη που εμφανίζεται λόγω ηλικίας στην ωχρά κηλίδα (την περιοχή που είναι υπεύθυνη στον αμφιβληστροειδή για τις λεπτομέρειες όρασης μας). Είναι η πρώτη αιτία απώλειας της κεντρικής όρασης σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και σχετίζεται με την συνεχή απώλεια και φθορά των κυττάρων που επέρχεται με την […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο