Βλαχοστέργιος Παναγιώτης

Βλαχοστέργιος Παναγιώτης

ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Επιμελητής Α' Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας,
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
τ. Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Cornell, Νέα Υόρκη ΗΠΑ
ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε, 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας-Αθηνών, Λάρισα
Ιατρείο: Μανωλάκη 13-15, Λάρισα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Βλαχοστέργιος Παναγιώτης σπούδασε στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου έλαβε το πτυχίο και το δίπλωμα διδακτορικής διατριβής. Ολοκλήρωσε 3 χρόνια ειδίκευσης στην Εσωτερική Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εκ των οποίων 6 μήνες στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Mετέβη στις Η.Π.Α. έχοντας ολοκληρώσει την πιστοποίηση ECFMG και μετά από Match στο New York University (NYU) School of Medicine (2η καλύτερη Ιατρική Σχολή στις Η.Π.Α.), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο NYU Langone έλαβε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας, με πιστοποίηση από το American Board of Internal Medicine. Κατά το τελευταίο έτος ειδίκευσης υπήρξε επικεφαλής ειδικευόμενος (Chief Medical Resident) ασκώντας διδακτικά και διοικητικά καθήκοντα στα πλαίσια του προγράμματος της ειδικότητας.

Συνέχισε μετά από νέο Match στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο New York Presbyterian – Weill Cornell Medical Center – Meyer Cancer Center, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cornell (1o καλύτερο Νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη και 4ο στις Η.Π.Α.) όπου ολοκλήρωσε τις ειδικότητες της Παθολογικής Ογκολογίας και Αιματολογίας (διπλή ειδικότητα στις Η.Π.Α.) με πιστοποίηση από το American Board of Medical Oncology.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενετική και Γενωμική (Πανεπιστήμιο Stanford), Γενωμική του Καρκίνου και Ογκολογία Ακριβείας (Πανεπιστήμιο Harvard), Γενωμική εκτίμηση κινδύνου για κληρονομικό καρκίνο (City of Hope Comprehensive Cancer Center), Ανοσο-Ογκολογία (Πανεπιστήμιο Harvard) και Κλινική Έρευνα (Πανεπιστήμιο Cornell).

Εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cornell, έχοντας πολλαπλά καθήκοντα και δραστηριότητες ως υπεύθυνος στο εξωτερικό ιατρείο ουροποιογεννητικού καρκίνου, συμμετέχοντας στη διδασκαλία φοιτητών και ειδικευομένων και στο τακτικό πρόγραμμα εφημεριών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, και ως Κύριος Ερευνητής (πιστοποιημένος από το Central Institutional Review Board, National Cancer Institute, USA) και Συνερευνητής σε πληθώρα κλινικών μελετών φάσης 1-3 σε διάφορους συμπαγείς όγκους, συνεχίζοντας παράλληλα τη μεταφραστική και κλινική έρευνά του στον καρκίνο προστάτη και στον ουροθηλιακό καρκίνο με χρηματοδότηση από ανταγωνιστικά προγράμματα επιχορηγήσεων και υποτροφιών των Η.Π.Α.

Από τον Απρίλιο του 2021 αποτελεί μέλος της Ογκολογικής ομάδας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας. Παράλληλα παραμένει άμισθος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell, συνεχίζοντας το πλούσιο συγγραφικό του έργο και τις ερευνητικές συνεργασίες του με διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) καθώς και πληθώρας Επιστημονικών Εταιρειών στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη (American Society of Clinical Oncology, American Association for Cancer Research, European Society of Medical Oncology, Society for Immunotherapy of Cancer, Society of Urologic Oncology, American Society of Human Genetics, European Society of Human Genetics, New York Academy of Sciences).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Διάγνωση, Σταδιοποίηση, Εξατομικευμένη Θεραπεία, Παρακολούθηση, Εκτίμηση Κινδύνου για Κληρονομούμενο Καρκίνο, Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία, Γενετική και Γενωμική του Καρκίνου, Ανοσο-Ογκολογία, Κλινική έρευνα και μελέτες, Καρκίνοι ουροποιογεννητικού

Μελάνωμα Μελάνωμα του δέρματος. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Γράφει ο Δρ Παναγιώτης Ι. Βλαχοστέργιος M.D., Ph.D., Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Ογκολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, τ. Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Cornell, ΗΠΑ. Το δέρμα αποτελείται από 3 κύριες στιβάδες, την επιδερμίδα (εξωτερική), τη δερμίδα (εσωτερική) και την υποδερμίδα (περιέχει λίπος). Το βαθύτερο στρώμα της επιδερμίδας, ακριβώς πάνω από τη δερμίδα, περιέχει τα μελανοκύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα […]
Κολοορθικό Καρκίνο Νεότερα Δεδομένα για τον Κολοορθικό Καρκίνο - Γράφει ο Δρ Παναγιώτης Ι. Βλαχοστέργιος M.D., Ph.D., Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Ογκολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, τ. Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Cornell, ΗΠΑ. Μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης Κλινικές μελέτες εξετάζουν συγκεκριμένες δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής και φαρμακευτικούς παράγοντες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης του κολοορθικού καρκίνου. Για παράδειγμα, η ασπιρίνη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της […]
Καρκίνος των Όρχεων Καρκίνος των Όρχεων: Η Διεπιστημονική αντιμετώπισή του - Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο συχνή κακοήθεια σε νέους άνδρες 15-40 ετών. Θεωρείται η πλέον θεραπεύσιμη μορφή καρκίνου του ουροποιητικού συστήματος και τα ποσοστά επιβίωσης ακόμα και σε προχωρημένα στάδια αγγίζουν το 100%. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία Ουρολόγου και Παθολόγου – Ογκολόγου σε Κέντρο αναφοράς, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη θεραπεία και παρακολούθηση. Για […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο