Βλαχοδημήτρης Ιωάννης

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Αναπλ. Διευθυντής Β' Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ
Βασ. Σοφίας 47, Κολωνάκι, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού

Ο ιατρός Βλαχοδημήτρης Ιωάννης – Ανάργυρος γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010, με βαθμό Λιαν Καλώς. Αμέσως μετά συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Γερμανία όπου και παρέμεινε για 12 συνεχόμενα χρόνια. Το χρονικό διάστημα 2011-2016 ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική Johanes Wesling Klinikum Minden του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ (Μαιευτικό Κέντρο Κυήσεων υψηλού κινδύνου, Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας. Κέντρο Μαστού και Κέντρο Ενδομητρίωσης). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας εργάσθηκε στην ίδια κλινική ως Επιμελητής μέχρι το 2017.

Την περίοδο 2017-2019 εργάσθηκε ως Επιμελητής του τμήματος Κολποσκοπήσεων και του Ουρογυναικολογικού τμήματος της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινική Herdecke του Πανεπιστημίου Witten-Herdecke. Στο διάστημα 2019-2021 εργάσθηκε ως Επιμελητής στο Κέντρο Ενδομητρίωσης και Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Κλινική Evangelisches Krankenhaus Bethesda του Duisburg όπου συνεργάσθηκε στενά με τον Διευθυντή της Κλινικής και Πρόεδρο της European Endometriosis League Dr. Harald Krentel. Ως Koordinator του Κέντρου Ενδομητρίωσης και υπεύθυνος του Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας, απέκτησε μεγάλη εμπειρία εκτελώντας μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων σε προχωρημένες περιπτώσεις ενδομητρίωσης και γυναικολογικών ογκολογικών περιστατικών αποκτώντας την Πιστοποίηση ως Εξειδικευμένου Γυναικολόγου στην Ενδομητρίωση και την Πιστοποίηση Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής από την Γερμανική Ενδοσκοπική Εταιρεία. Παράλληλα με το κλινικό του έργο το 2021 ολοκλήρωσε την Διατριβή του, με θέμα που αφορά στον Καρκίνο Μαστού παίρνοντας τον Τίτλο Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2021 επέστρεψε στην Πανεπιστημιακή Κλινική Johanes Wesling Klinikum Minden ως υποδιευθυντής του Γυναικολογικού Ογκολογικού Κέντρου και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ρομποτική Χειρουργική DaVinci, ενώ απέκτησε και την Υποειδικότητα της Γυναικολογικής Ογκολογίας, αναγνωρισμένη από τον Ιατρικό Σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σήμερα ο γιατρός εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Β’ Κλινικής  Γυναικολογικής Ογκολογίας της ιδιωτικής Κλινικής Μητέρα, διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στη Βασ. Σοφίας 47 στο Κολωνάκι ενώ παράλληλα συνεχίζει το επιστημονικό του έργο στον τομέα της Ενδομητρίωσης ως Young Board Member of European Endometriosis League.

Μέλος επιστημονικών εταιρειών

Ο Ιωάννης Βλαχοδημήτρης είναι ενεργό μέλος των παρακάτω καταξιωμένων επιστημονικών εταιρειών ακολουθώντας στενά όλες τις ιατρικές εξελίξεις σε θεάματα γυναικολογίας και Γυναικολογικής Ογκολογίας.

European Endometriosis League

  • DGGG Γερμανική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας
  • AGE Γερμανική Εταιρεία Ενδοσκόπησης
  • AGO Γερμανική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας
  • ESGO Ευρωπαϊκή Κοινότητα Γυναικολογικής Ογκολογίας

European Academy of Senology

  • ESGE Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης
  • AGUB Γερμανική Εταιρεία Ουρογυναικολογίας
  • ORSI Ινστιτούτο Ρομποτικής Χειρουργικής

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος - Κολποσκόπηση - Κολπικό επίχρισμα για διάγνωση κολπίτιδων - Παρακολούθηση εγκυμοσύνης - Παρακολούθηση εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου - Doppler στην εγκυμοσύνη - Εξειδικευμένο διαγνωστικό υπερηχογράφημα για Αδενομύωση και Ενδομητρίωση - Λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική θεραπεία ενδομητρίωσης - Διαγνωστικό υπερηχογράφημα και συμβουλευτική για ινομυώματα μήτρας - Λαπαροσκοπική ή ρομποτική χειρουργική αφαίρεση ινομυωμάτων - Διαγνωστική υστεροσκόπηση και απόξεση - Υστεροσκοπική αφαίρεση πολύποδα μήτρας - Θεραπεία Γυναικολογικών Καρκίνων (Εξειδίκευση Γυναικολογικής Ογκολογίας)

MyDoctors Vlachodimitris shutterstock 1596162559 Καρκίνος του Ενδομήτριου και Χειρουργική Αντιμετώπιση - Ο καρκίνος του ενδομητρίου αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν σχεδόν 90.000 γυναίκες, ενώ αποτελεί την έβδομη αιτία θανάτου γυναικών στις δυτικές χώρες. Ο Χειρουργός Γυναικολόγος – Ογκολόγος Ιωάννης Βλαχοδημήτρης μας μιλάει για τη γυναικολογική αυτή κακοήθεια που απαντάται συχνότερα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Με ποια […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο