Βίνη Λουΐζα

Βίνη Λουΐζα

ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ
Διευθύντρια Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Διστόμου 3, κτίριο Δ, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Δρ Βίνη Λουΐζα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Ογκολογία – Ακτινοθεραπεία στο Royal College of Radiologists, Faculty of Oncology, στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως Ειδικευμένη Ογκολόγος – Ακτινοθεραπεύτρια, Επιμελήτρια στο Νοσοκομείο Royal Marshden, στο Λονδίνο από τον Ιούλιο του 1993 μέχρι τον Ιούλιο του 1995 με αντικείμενο την θεραπεία ασθενών με καρκίνο μαστού, εγκεφάλου, ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος. Στη συνέχεια, υπήρξε Λέκτορας/Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Έρευνας του Καρκίνου, στο Sutton, Λονδίνο και κατόπιν επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Καρκίνου Θυρεοειδούς, στο Royal Marsden. Από το 1999 ως το 2001 θήτευσε ως Διευθύντρια Ογκολόγος – Ακτινοθεραπεύτρια στην Ομάδα Καρκίνου Πνεύμονα, στο Royal Marsden του Λονδίνου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε επιστημονική υπεύθυνη τμήματος Κλινικής Ογκολογίας – Ακτινοθεραπείας, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, από το Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι τον Οκτώβριο του 2002. Κατόπιν αυτού, ανέλαβε Διευθύντρια του τμήματος Κλινικής Ογκολογίας – Ακτινοθεραπείας στο Ιατρικό Αθηνών, από το Νοέμβριο του 2002 και μέχρι σήμερα.

Είναι συμμέτοχη σε πλήθος επιστημονικές εταιρείες και επιστημονικά συμβούλια σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Έχει κάνει ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών σε περισσότερα από 30 Διεθνή συνέδρια και περισσότερα από 20 Ελληνικά συνέδρια και έχει συγγράψει πέντε κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία Ογκολογίας, κι οκτώ κεφάλαια σε ελληνικά βιβλία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά υψηλού κύρους και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς στην Μεγάλη Βρετανία, για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και ορθού (ΕΟΠΕ) και για την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου και του καρκίνου του ορθού (ΕΟΠΕ).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Κλινική Ογκολογία - Ακτινοθεραπεία

MyDoctors shutterstock 1182947965 Ο ρόλος της Ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη - Για τη σύγχρονη ακτινοθεραπεία στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, την ακρίβεια και την ασφάλεια που αυτή προσφέρει για το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα του ασθενούς, μας μιλάει η Ακτινοθεραπεύτρια – Ογκολόγος, Λουίζα Βίνη. – Πόσο σημαντικό είναι το διαγνωστικό στάδιο για τον ασθενή με καρκίνο του προστάτη και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές; Ο καρκίνος […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο