Τσουτσάνης Αθανάσιος

Τσουτσάνης Αθανάσιος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
Διευθυντής της ΣΤ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής
του Nοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
Λεωφόρος Κηφισίας 227, Κηφισιά
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Τσουτσάνης Αθανάσιος είναι γεννημένος το 1961 και και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής της ΣΤ΄ Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία. Εργάστηκε ως τον Μάρτιο του 2011 ως αναπληρωτής διευθυντής της Β΄ ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Τέλειωσε την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Ρώμης, το 1988 με άριστα. Ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική στη Β΄ ορθοπεδική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, με διευθυντή τον κύριο Ευάγγελο Έξαρχου.

Μετά το τέλος της ειδικότητας και για 3 χρόνια συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο ως ειδικευμένος ορθοπεδικός με διευθυντή τον κύριο Έξαρχου και κατόπιν τον κύριο Α.Ασημακόπουλο. Στα πλαίσια αυτά εργάστηκε και ως εκπαιδευτής των ειδικευόμενων γιατρών της γενικής ιατρικής, με αντικείμενο τα επείγοντα ορθοπεδικά προβλήματα, και των φοιτητών της ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας.

Έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1999.

Διατέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στην έδρα της ανατομίας το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Εξειδικεύτηκε στη φημισμένη πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Rizzoli στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις με διευθυντή τον καθηγητή P.G Marchetti και διευθυντή τμήματος τον καθηγητή κύριο Marcacci. Το εν λόγω νοσοκομείο συνεχίζει να επισκέπτεται μια φορά το χρόνο.

Είναι τακτικό μέλος της SIGASCOT (SocietaItaliana di chirurgia del ginocchioartroscopia sport cartilagine e tecnologieortopediche) και τακτικό μέλος της ICRS (International Cartilage Repair Society).

Το 2005 εξειδικεύτηκε στο Παρίσι στη Τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας AMIS για την αρθροπλαστική του ισχίου από τον ορθοπεδικό χειρουργό F.Laude και τον καθηγητή Ε.Leasur και σήμερα είναι ένας από τους Ευρωπαίους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της τεχνικής αυτής.

Το 2013 οργάνωσε στην Ελλάδα την πρώτη επιστημονική ημερίδα για την αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική AMIS, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων ορθοπεδικών να γνωρίσουν την τεχνική αυτή και να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτυακής κάμερας ζωντανό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε από τον Αθανάσιο Τσουτσάνη.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική, για την αρθροπλαστική του ισχίου και την αρθροπλαστική του γόνατος στο Λουξεμβούργο και στη Μεγάλη Βρετανία και έλαβε την επίσημη πιστοποίηση.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αρθροπλαστική Ισχίου - Αρθροπλαστική Γόνατος - Ρομποτική Χειρουργική

MyDoctors Tsoutsanis Athanasios min 1 Αρθροπλαστική Γόνατος με Τεχνική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (ΜΙΚ) σε Συνδυασμό με Ρομποτική Υποβοήθηση - ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος αποτελεί ένα από τα πιο συχνά νοσήματα του μυοσκελετικού, η συχνότητα της οποίας αυξάνει με την ηλικία. Επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων επιδρώντας καταλυτικά τόσο στην κοινωνική τους ζωή όσο και στη ψυχολογία τους. Στο τελικό της στάδιο η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος αντιμετωπίζεται με […]
MyDoctors shutterstock 1536338468 Το παρόν και το μέλλον στην Αρθροπλαστική του ισχίου! - Τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας AMIS με ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης Η οστεοαρθρίτιδα αποτελεί το πιο συχνό νόσημα του μυοσκελετικού συστήματος και την πιο συχνή αιτία ανικανότητας στα ηλικιωμένα άτομα, ενώ η συχνότητά της αυξάνει με την ηλικία. Στην Ευρώπη, το 20% των ατόμων, άνω των 65 ετών, υποφέρουν από συμπτωματική οστεοαρθρίτιδα. Έως σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει […]
thalassiasporkindynoi-2.jpg Θαλάσσια σπορ: Τι πρέπει να προσέχετε - Οι δραστηριότητες στη θάλασσα είναι ιδιαίτερα αγαπητές στη Ελλάδα, λόγω των χιλιάδων χιλιομέτρων της ακτογραμμής και του πολύμηνου, υπέροχου καιρού της. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τα ατυχήματα που προκύπτουν κατά την ενασχόληση με αθλήματα όπως το windsurfing, το θαλάσσιο σκι, το wakeboarding είναι συχνά. Διάφοροι παράγοντες και απροσεξίες της στιγμής μπορούν να οδηγήσουν σε ένα […]
MyDoctors shutterstock 281725613 Κατάγματα ισχίου: Κινδυνεύουν περισσότερο οι διαβητικοί; - Αυξημένο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου διατρέχουν όσοι πάσχουν τόσο από διαβήτη τύπου Ι όσο και από τύπου ΙΙ. Εκτός από την πρόκληση ανισορροπιών του σακχάρου στο αίμα, ο διαβήτης τύπου I μπορεί να προκαλέσει νευρική βλάβη και αισθητηριακές ανωμαλίες – μια κατάσταση που ονομάζεται νευροπάθεια και συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων των οστών. Πέραν αυτής […]
Αρθροπλαστική ισχίου Αρθροπλαστική ισχίου: Από τι εξαρτάται η επιτυχία της; - Καταλυτικό παράγοντα στην επιτυχία και διάρκεια μιας ολικής αρθροπλαστικής ισχίου αποτελεί η ποιότητα των εμφυτευμάτων. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι έχει μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από τον κορυφαίο μέχρι πρότινος ρόλο της ικανότητας και εμπειρίας του χειρουργού! Αφού διεξήγαγαν μια μελέτη σε μεγάλο αριθμό ατόμων που υποβλήθηκαν στην επέμβαση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αφενός οι χειρουργοί […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο