Τσιαχρής Δημήτριος

Τσιαχρής Δημήτριος

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος
Διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center» Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Διστόμου 5-7, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Τσιαχρής Δημήτριος είναι Καρδιολόγος – Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center» στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών δια των Πανελληνίων εξετάσεων το 1995. Εκπαιδεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού, Χριστόδουλου Στεφανάδη, και εξειδικεύθηκε στην επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία στο φημισμένο Νοσοκομείο του Μιλάνου «San Rafaelle» δίπλα στον Paolo Della Bella με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Έχει εξειδικευθεί στην εκτέλεση όλων των συμβατικών και σύμπλοκων πράξεων της επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας (καταλύσεις – ablation υπερκοιλιακών αρρυθμιών εμφυτεύσεις βηματοδοτών, απινιδωτών και αμφικοιλιακών συστημάτων). Είναι εκπαιδευτής (proctor) για την διενέργεια ablation κολπικής μαρμαρυγής με τη χρήση των νεότερων συστημάτων κρυοπηξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ευρώπη.

Στο εργαστήριο του Athens Heart Center πραγματοποιούνται επίσης σύμπλοκες καταλύσεις κοιλιακών ταχυκαρδιών με τη χρήση του πλέον σύγχρονου συστήματος ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης, τόσο ενδοκαρδιακά όσο και επικαρδιακά. Έχει επίσης εξειδικευθεί στις εμφυτεύσεις των νέων μικροσκοπικών βηματοδοτών χωρίς καλώδια, στην διαδερμική σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου (left atrial appendage closure), στην εμφυτεύσεις πλήρως υποδόριων απινιδωτών και στις καταλύσεις του νευρικού πλέγματος των νεφρικών αρτηριών (renal denervation). Το ερευνητικό του ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής, στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας και στις σύμπλοκες καταλύσεις κοιλιακών ταχυκαρδιών σε συνεχή συνεργασία με το San Rafaelle.
Έχει συνολικά δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικά άρθρα (140 πλήρεις δημοσιεύσεις και 400 υπό μορφή περιλήψεων). Συγκεκριμένα, έχει δημοσιεύσει 110 πλήρη άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, τα περισσότερα εκ των οποίων σε περιοδικά μεγάλου κύρους. Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής - Κοιλιακές Αρρυθμίες - Υπερκοιλιακές Αρρυθμίες - Κατάλυση κολπικού πτερυγισμού - Βηματοδότηση χωρίς καλώδια

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο