Ταμπάκης Κωνσταντίνος

Ταμπάκης Κωνσταντίνος

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc
Επιμελητής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδοτών,
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Υψηλάντου 44, Κολωνάκι
Αθηνάς 12, Χαλκίδα
Κατόπιν Ραντεβού

Ο ιατρός Ταμπάκης Κωνσταντίνος είναι Καρδιολόγος- Αρρυθμιολόγος, Επιμελητής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδοτών του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και διατηρεί ιδιωτικό καρδιολογικό ιατρείο στη Χαλκίδα Ευβοίας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ‘Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στην Καρδιολογία στην Πανεπιστημιακή Θεραπευτική Κλινική του Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα.

Βραβεύθηκε με Υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και εξειδικεύτηκε στην Ηλεκτροφυσιολογία και στην Εμφύτευση Καρδιακών Συσκευών (Βηματοδοτών & Απινιδιστών) στην Clinique Pasteur, στην Τουλούζ της Γαλλίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρείας ‘EHRA’ και έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τέλος, στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται ερευνητικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης και συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συγγράμματα.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καρδιολογικός Έλεγχος - Εκτίμηση και Αντιμετώπιση Αρρυθμιών (Κολπική Μαρμαρυγή, Υπερκοιλιακές Ταχυκαρδίες, Κοιλιακές Αρρυθμίες) - Ablation (επέμβαση κατάλυσης αρρυθμιών) - Εμφύτευση και Έλεγχος Βηματοδότη / Απινιδωτή - Ηλεκτροφυσιολογική μελέτη καρδιάς - Holter ρυθμού 24ώρου - Holter πίεσης 24ώρου - Ηλεκτροκαρδιογάφημα - Triplex καρδιάς

MyDoctors Tampakis shutterstock 2213274595 Καρδιακές αρρυθμίες και επεμβατική αντιμετώπιση µε κατάλυση (ablation) - Από την πρώτη καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος στον άνθρωπο μέχρι την πρώτη επεμβατική αντιμετώπιση αρρυθμίας πέρασαν περίπου εκατό χρόνια. Πλέον όμως, η καρδιακή ηλεκτροφυσιολογία αποτελεί μία καθιερωμένη εξειδίκευση της καρδιολογίας και οι επεμβάσεις κατάλυσης (ablation) έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεραπεία των αρρυθμιών. Τις προηγούμενες δεκαετίες ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με αρρυθμία δεν παραπέμπονταν για αντιμετώπιση με […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο