Στασινού Μελίνα

Στασινού Μελίνα

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Εξειδικευμένη στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Λειτουργική Γυναικολογία
Επίκουρη Καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Weil Cornell
Χατζηκώστα 6, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Στασινού Μελίνα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003 και συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Μαιευτική και Γυναικολογία σε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, το 2011 ορκίστηκε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως επιτυχούσα μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή». Τον Φεβρουάριο του 2013 έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας στη Μαιευτική και Γυναικολογία και παράλληλα της διδακτορικού υπότροφου με θέμα διατριβής «Μαιευτική Αναλγησία» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήδη την ίδια χρονιά διορίστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Μονάδα Εξωσωματικής του Imperial College στο Λονδίνο, όπου και ολοκλήρωσε όλη τη βασική εκπαίδευση της Βρετανικής Εταιρείας Υπογονιμότητας, αποκτώντας εκτενή εμπειρία στις επεμβάσεις που αφορούν τον τομέα της Υποβοηθούμενης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Από το 2013 έως 2019 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στο Λονδίνο ως διευθύνουσα επιμελήτρια των υπερήχων σε μια από τις μεγαλύτερες κλινικές εξωσωματικής (Create Fertility) με κατεύθυνση τους φυσικούς κύκλους και την ήπια διέγερση των ωοθηκών, οδηγώντας πολλά ζευγάρια με ασφάλεια στο ποθητό αποτέλεσμα της τεκνοποίησης.

Τον τελευταίο χρόνο ολοκλήρωσε την πιστοποίηση της από την Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Γυναικολογίας και Σεξουαλικής Υγείας στον επιστημονικό τομέα του Functional Gynaecology.
Πρόσφατα (2019) εκλέχθηκε στη θέση της Επίκουρου Καθηγήτριας στην ιατρική σχολή Weill Cornell, θέλοντας να εμπλουτίσει την κλινική δραστηριότητά της με έρευνα και διδασκαλία στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της γυναικολογικής ενδοκρινολογίας. Στην τελευταία αυτή διάκρισή της, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η σημαντική πορεία της στη δημοσίευση πρωτογενών ερευνητικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και στην παθολογία τραχήλου με παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε διεθνή συνέδρια. Παράλληλα παραμένει ενεργό μέλος ιατρικών οργανισμών με αντικείμενο κυρίως την εξωσωματική γονιμοποίηση τόσο στην Αγγλία και στην Ελλάδα όσο και διεθνώς (HCCP, BFS, ESHRE, Cochrane Group,ASRM) καθώς και επικουρικό μέλος του Βασιλικού Βρετανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Με ειδίκευση στην Ενδοκρινολογία και την Μικροχειρουργική της Γυναικείας Αναπαραγωγής και με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον σε περιπτώσεις αποτυχημένων εμφυτεύσεων λόγω δυσλειτουργίας ή μετατοπισμένης δεκτικότητας του ενδομητρίου αλλά και λόγω αυξημένης ανοσολογικής απάντησης, εφαρμόζει θεραπευτικά πρωτόκολλα με βάση την υπάρχουσα βιβλιογραφία, που στηρίζονται σε αυτόλογα προϊόντα των ασθενών της. Στην καθημερινή κλινική πράξη προάγει μια μοντέρνα προσέγγιση των υπογόνιμων ζευγαριών, συνδυάζοντας εξατομικευμένα πρωτόκολλα διέγερσης των ωοθηκών με συμπληρωματικές θεραπευτικές μεθόδους στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης του υπογόνιμου ζευγαριού.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: IVF / Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία - Εμμηνόπαυση - Λειτουργική Γυναικολογία - Διατροφή

MyDoctors shutterstock 140728459 alkool Αλκοόλ και Εμμηνόπαυση - Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το τέλος των καταμήνιων κύκλων και της αναπαραγωγικής ικανότητας στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι η απουσία εμμηνορρυσίας για 12 συνεχόμενους μήνες. Τόσο η μετάβαση στο στάδιο αυτό όσο και η ένδεια των γυναικείων ορμονών που επέρχεται κατά την οριστική παύση της ωορρηξίας έχουν ως αντίκτυπο μια σημαντική και συχνά απρόβλεπτη φυσική, συναισθηματική […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο