Σουντουλίδης Πέτρος

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος
Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Κοµνηνών 68, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Σουντουλίδης Πέτρος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1996 και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία το 2005, την ίδια χρονιά έλαβε και τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU). Εξειδικεύθηκε το 2006 για 3 μήνες στο Academic Medical Centre στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέσω υποτροφίας (clinical fellowship) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU).

Επί 1 έτος (2008-09) μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοουρολογία στο University of California Irvine (UCI) των Η.Π.Α μέσω υποτροφίας της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society clinical research fellowship).

Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Το 2019 ολοκλήρωσε το αγγλόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) του ΑΠΘ με αντικείμενο “Medical Research Methodology”.

Από το 2016 έως το 2018 κατείχε μόνιμη θέση Consultant Urologist στο Pennine Acute Hospitals NHS Trust στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε, κατόπιν εκλογής, σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Ουρολογίας στο ΑΠΘ και εργάζεται στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Eίναι μέλος του Academy Education Council της Société Internationale D’Urologie (SIU) εκπροσωπώντας την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) και μέλος του EAU Section of Oncological Urology (ESOU).

Έχει πρόσφατα εκλεγεί ως Γραμματέας του Τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) για το 2021-2022.

Έχει δημοσιεύσει 94 άρθρα σε περιοδικά καταχωρημένα στο PubMed καθώς και 5 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικά περισσότερες από 1000 βιβλιογραφικές αναφορές (citations) και h-index 20.

Έχει εργαστεί ως κριτής (reviewer) για περισσότερα από 150 άρθρα που υποβλήθηκαν προς κρίση σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις παθήσεις του προστάτη και στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Παθήσεις Προστάτη - Παθήσεις Κύστης - Λιθίαση Ουροποιητικού Συστήματος - Υπερηχογραφικός έλεγχος - Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση - Ουροροομετρία - Μικροεπεμβάσεις

MyDoctors SOUNTOULIDIS menProstateHelp min Διπολική εκπυρήνιση προστάτη: Καινοτόμος τεχνική για την καλοήθης υπερπλασία του προστάτη - Η διπολική εκπυρήνιση είναι η πρωτοποριακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και αποτελεί την ενδοσκοπική μέθοδο που έρχεται να αντικαταστήσει τόσο την ανοικτή προστατεκτομή, η οποία έχει πλέον ένδειξη μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, όσο και την κλασική διουρηθρική προστατεκτομή (ΤURP). Ο Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Πέτρος Σουντουλίδης μας εξηγεί τον τρόπο που […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο