Σωτηρόπουλος Γεώργιος

ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, PhD
Επιμελητής της Κλινικής Χειρουργικής Θώρακος Καρδιάς, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Επιστημονικός Συνεργάτης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ειδικευθείς στο Λονδίνο, UK
Μετεκπαιδευθείς στην προχωρημένη χειρουργική ογκολογία θώρακος, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, NY, USA
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι, Αθήνα
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Δεινοκράτους 70, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Θωρακοχειρουργός Σωτηρόπουλος Γεώργιος έχει εκπαιδευτεί σε μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής στην αντιμετώπιση των παθήσεων του θώρακα, με έμφαση στις κακοήθεις εξεργασίες και τη χρήση ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών (θωρακοσκοπική και ρομποτική χειρουργική). Πιστεύει στην εξατομίκευση του θεραπευτικού πλάνου για τον κάθε ασθενή, στην απόλυτη τήρηση των αρχών της ογκολογικής χειρουργικής και στη συνεργασία ιατρού – ασθενούς για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ

Ο Θωρακοχειρουργός Σωτηρόπουλος Γεώργιος εργάζεται ως επιμελητής της Κλινικής Χειρουργικής Θώρακος Καρδιάς του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και ως Επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Θωρακοχειρουργός Σωτηρόπουλος Γεώργιος εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τμήμα Στρατιωτικής ιατρικής, το 2003, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009 και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό με το βαθμό του Σημαιοφόρου.

Μετά την αποφοίτησή του εργάσθηκε ως Ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη Φρεγάτα «Έλλη».

Ξεκίνησε την ειδίκευση στη Χειρουργική Θώρακος το 2013.

Ολοκλήρωσε το σύνολο του ειδικού κομματιού της εκπαίδευσης (4 έτη) στο Λονδίνο, στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Harefield Hospital και St Bartholomews Hospital, όπου και έλαβε εκτενή εκπαίδευση τόσο στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (θωρακοσκοπική και ρομποτική χειρουργική), όσο και στην αντιμετώπιση πολύπλοκων περιστατικών.

Έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Θώρακος τον Ιούνιο του 2020.

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τον Αύγουστο του 2020 έγινε δεκτός από το παγκοσμίου φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York, USA και μετεκπαιδεύτηκε στην  Προχωρημένη Χειρουργική Ογκολογία Θώρακα (Advanced Fellowship in Thoracic Surgical Oncology) στο παραπάνω κέντρο. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με επιτυχία τον Αύγουστο του 2021, έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις με επιτυχία και προχωρήσει στη βαθύτερη κατανόηση των καρκίνων του θώρακος, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων θεραπειών στους ασθενείς, στα πλαίσια της χειρουργικής ογκολογίας.

Για τη συνολική του παρουσία βραβεύτηκε με το The Fellowship Award for Exemplary Teaching από το Memorial Sloan Kettering Cancer Center, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε όλους τους εξειδικευόμενους όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων, μία τεράστια προσωπική διάκριση.

Το Μάιο του 2020 ονομάστηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ο Θωρακοχειρουργός Σωτηρόπουλος Γεώργιος έχει ένα ιδιαίτερο σημαντικό κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, για το οποίο έχει, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, βραβευτεί από την Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς του Ηνωμένου Βασιλείου (SCTS), τη Βρετανική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής (BNMS), την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοχημείας, και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Στα πλαίσια της διατριβής του ερεύνησε τη σχέση ανάμεσα στις ορμόνες του λιπώδους ιστού, τους φλεγμονώδεις παράγοντες, τις διαταραχές αιμόστασης και το μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

 

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Θωρακοσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική - Καρκίνος Πνεύμονα - Παθήσεις Μεσοθωρακίου / Θύμου Αδένα - Παθήσεις Τραχείας - Παθήσεις του θωρακικού τοιχώματος - Παθήσεις Διαφράγματος - Πνευμοθώρακας - Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

MyDoctors shutterstock 1537325561 1 Χειρουργική Ογκολογία Θώρακος: Τι είναι και ποια η σημασία της σήμερα - Η χειρουργική ογκολογία θώρακος είναι το κομμάτι της θωρακοχειρουργικής που αφορά τη διάγνωση, σταδιοποίηση και χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου στα όργανα της θωρακικής κοιλότητας, όπως οι πνεύμονες, ο θύμος αδένας και το μεσοθωράκιο, ο οισοφάγος, η τραχεία, αλλά και στο ίδιο το θωρακικό τοίχωμα. Ιστορικά, η χειρουργική αποτελούσε τον κύριο, αν όχι το μοναδικό, τρόπο […]
Καρκίνος του Πνεύμονα Καρκίνος του Πνεύμονα. Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα; - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι παγκοσμίως ο δεύτερος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος και ο πλέον θανατηφόρος. Το 2020 περίπου 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα και περίπου 1.8 εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους από αυτόν. Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται περίπου 10.000 νέα περιστατικά ετησίως. Ο Θωρακοχειρουργός Δρ Γεώργιος Σωτηρόπουλος μας δίνει τα τελευταία νέα για την […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο