Σκιαδάς Παναγιώτης

Σκιαδάς Παναγιώτης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan”
Έβρου 4-6, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Σκιαδάς Παναγιώτης είναι Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Metropolitan”

Σπουδές
Το 1978 μετά από γραπτές εξετάσεις πέτυχα στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, από την οποία αποφοίτησα 1 ος τον Ιούνιο του 1984 με γενικό βαθμό απολυτηρίου 20.
Το 1984 κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθην στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το Σεπτέμβριο του 1990 με βαθμό πτυχίου «Άριστα» και μέσο όρο βαθμολογίας 9,46 (επί συνόλου 59 μαθημάτων) καταλαμβάνοντας την 1 η θέση μεταξύ των φοιτητών του ίδιου έτους.

Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική
Από το Νοέμβριο του 1993 έως το Μάϊο του 1994 εργάσθηκα ως ειδικευόμενος της Γενικής Χειρουργικής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ν. Γ. Ν. «Ελπίς» Αθηνών.
Από τον Ιούνιο του 1994 έως το Δεκέμβριο του 1996 και από τον Ιανουάριο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2000 εργάσθηκα ως ειδικευόμενος της Γενικής Χειρουργικής στη Β΄ χειρουργική Κλινική του Π. Γ. Ν. Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα».
Από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 1998 εργάσθηκα ως Locum Senior HO στη Γενική Χειρουργική στα Νοσοκομεία “Queen Mary’s Hospital”, London και “Royal Surrey County Hospital”, Guildford της Μεγάλης Βρετανίας.
Το Φεβρουάριο του 2000 έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Διδακτορική διατριβή
Το Μάϊο του 1997 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την κρίση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα «Ιατρικές αντιλήψεις στο έργο του Πλάτωνα» έλαβα ομόφωνα το βαθμό «Άριστα».
Τον Αύγουστο του 2002 κατέθεσα αίτηση για τη θέση του Λέκτορα της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετεκπαίδευση
Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2000 μετεκπαιδεύτηκα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική σε ειδικό κέντρο του Νοσοκομείου “Leeds General Infirmary” της Μεγάλης Βρετανίας. Η μετεκπαίδευσή μου χρηματοδοτήθηκε από υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

Από το 1995 έως το 2002 παρακολούθησα ανελλιπώς τα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Χειρουργικής, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών έχω παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων (Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής, μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης τραύματος ATLS κ. λπ.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επαγγελματική εμπειρία
Από το Νοέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2005 εργάσθηκα ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (Διευθυντής: Καθηγητής Ι. Παπαδημητρίου).
Από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα εργάζομαι ως Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Metropolitan”.
Από το 2000 έως σήμερα έχω πραγματοποιήσει περί τις 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τη Χειρουργική Ογκολογία.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καρκίνος παχέος εντέρου - Κύστη Κόκκυγος - Αιμορροΐδες - Βουβωνοκήλη - Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Καρκίνος του παχέος εντέρου Καρκίνος του παχέος εντέρου – Νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του - Νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αντιπροσωπεύει τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο και στα δυο φύλα. Υπολογίζεται ότι ένας στους 23 άνδρες και μία στις 25 γυναίκες θα έλθουν αντιμέτωποι με τη νόσο κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Ο Δρ Παναγιώτης Σκιαδάς μας ενημερώνει για τη […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο