Σαράντος Κωνσταντίνος

Σαράντος Κωνσταντίνος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
MD, FRCS (Tr &Orth)
Consultant – Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο UHCW στο Ην. Βασίλειο
Consultant Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Υγεία”
Διονυσίου Αιγινήτου 8, Ιλίσια
ΥΓΕΙΑ: Ερυθρού Σταυρού 5, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Σαράντος Κωνσταντίνος εξειδικεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις χειρουργικές του ισχίου και γόνατος (Πρωτοπαθείς Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου-Γόνατος, Αναθεωρήσεις (Revision) αρθροπλαστικών Ισχίου-Γόνατος, Φλεγμονές και δύσκολες (complex) περιπτώσεις).

Μετεκπαιδεύτηκε στη τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας του ισχίου, “SuperPathⓇ“, στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον εμπνευστή του “SuperPathⓇ” Dr. Jimmy Chow, και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, χειρουργική επέμβαση ολικής Αρθροπλαστικής ισχίου “SuperPathⓇ” το 2014.
Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με αυτή την μέθοδο και έχει συντελέσει στην εξέλιξή της και προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Eίναι επίσημος εκπαιδευτής της τεχνικής “SuperPathⓇ” στην Ευρώπη κι έχει εκπαιδεύσει σε πάνω από 20 εκπαιδευτικά courses πάνω από 200 χειρουργούς από την Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες κ.α.) , τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική.
Η τεχνική “SuperPathⓇ” είναι η τελευταία εξέλιξη στις ελάχιστης επεμβατικότητας τεχνικές, κατά την οποία το ισχίο δεν εξαρθρώνεται χειρουργικά σε κανένα στάδιο και δεν κόβονται μύες κατά την επέμβαση, οι μύες απλώς απωθούνται και η όλη επέμβαση γίνεται από ένα μικρό “παράθυρο” μεταξύ τους (σαν να χτίζεις ένα πλοίο μέσα σε ένα μπουκάλι).
Αποφεύγοντας την διατομή και την αποκόλληση των μυών και των τενόντων γύρω από το ισχίο ελαχιστοποιούνται το τραύμα, ο πόνος και η αιμορραγία που προκαλούνται στα μαλακά μόρια. Έτσι μένουν περισσότερα ανέπαφα μαλακά μόρια και κυρίως οι έξω στροφείς του ισχίου και οι γλουτιαίοι μύες. Αυτοί οι μυες προλαμβάνουν την εξάρθρωση και επιτρέπουν φυσιολογική βάδιση χωρίς ο ασθενής να “κουτσαίνει” όπως συμβαίνει συχνά με τις παραδοσιακές τεχνικές. Χάρη στην ελαχιστοποίηση της βλάβης αυτών των σημαντικών μαλακών μορίων, οι ασθενείς μένουν λιγότερο στο νοσοκομείο και περπατούν λίγες ώρες μετά την ίδια μέρα της επέμβασης. Επιπροσθέτως ο πόνος τους είναι σημαντικά λιγότερος, η ανάρρωση είναι ταχύτερη και το ισχίο μοιάζει πιο φυσιολογικό.
Στην Ελλάδα παρουσίασε τη μέθοδο “SuperPathⓇ” το Νοέμβριο του 2016 στο Πανεπιστήμιο της Λάρισας και από τις αρχές του 2018 εργάζεται ως Consultant Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Υγεία”, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα.
Ο Σαράντος Κωνσταντίνος είναι πιστοποιημένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός και στην Ρομποτική χειρουργική Ισχίου-Γόνατος.
Η Ρομποτική Αρθροπλαστική με το τελευταίας τεχνολογίας Ρομπότ ΜΑΚΟ 2018, αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου και του Γόνατος, κατά την οποία η επέμβαση εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή με την χρήση αξονικής τομογραφίας και πραγματοποιείται με εξαιρετική ακρίβεια με τη βοήθεια του Ρομπότ.
Ο Σαράντος Κωνσταντίνος έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια σε διεθνές επίπεδο και διαθέτει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

• 2014 Μετεκπαίδευση στην μικρής επεμβατικότητας τεχνική ισχίου “SuperPathⓇ” ,Phoenix Αριζόνα, ΗΠΑ
• 2014 Honorary Lecturer, Medical School University of Warwick, Ηνωμένο Βασίλειο
• 2016 Fellow of the Royal College of Surgeons (FRCS England)
• 2014 Consultant- Διευθυντής στο Πανεπιστημιακό Νος. UHCW, Ην. Βασίλειο
• 2013-2014 Senior Hip and Knee Arthroplasty Fellow, (UHCW), Ην. Βασίλειο
• 2012 AO Trauma Fellowship, St George’s Hospital London, Ηνωμένο Βασίλειο
• 2012-2013 Senior Knee Fellow Leeds Teaching Hospital, Ηνωμένο Βασίλειο
• 2011-2012 Specialist Registrar (ST7) LGI Leeds Teaching hospital, Ηνωμένο Βασίλειο
• 2011Fellowship Kλινική Χειρουργικής Ώμου Goethe University Frankfurt am Main (Seligenstadt), Γερμανία
• 2007-2010 Επικουρικός Επιμελητής, Ειδικευμένος Ορθοπαιδικός, ΓΝΑ “Γ.Γεννηματάς”
• 2007 Απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Ορθοπαιδικής
• 2002-2007 Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Ά Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΠΓ Νοσοκομείο ΚΑΤ
• 2001 Έναρξη Ιατρικής Ειδικότητας Ορθοπαιδικής
• 1998 Αποφοίτηση από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αρθρίτιδα Ισχίου - Αρθρίτιδα Γόνατος - Κατάγματα Ισχίου (Γοφού) - Ρήξη Χιαστού - Ρήξη Μηνίσκου - Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Εξάρθρημα Επιγονατίδας - Ρευματοειδής Αρθρίτιδα - Τενοντίτιδα Ώμου - Κότσι Ποδιού - Βλαισός Μέγας Δάκτυλος - Ρομποτική Αρθροπλαστική ΜΑΚΟ - Αρθροπλαστική Ημερήσιας Νοσηλείας - Αρθροπλαστική Ισχίου Superpath Ⓡ - Αρθροπλαστική Fast Track & ERAS - Αρθροσκόπηση Γόνατος

Αρθροπλαστικές 3 Αλήθειες + 1 Ψέμα για τις Σύγχρονες Αρθροπλαστικές - Οι αρθροπλαστικές αποτελούν επέμβαση που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως, λόγω του υψηλότερου προσδόκιμου ζωής, αλλά και των απαιτήσεων της σύγχρονης καθημερινότητας για νέους και μεγαλύτερους. Και ενώ η επιστήμη έχει κάνει άλματα στον τομέα, σε βαθμό που ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει σε 2 μόλις ώρες μετά το χειρουργείο, ο μέσος […]
ortheo.jpg 3 Αλήθειες + 1 Ψέμα για τις Σύγχρονες Αρθροπλαστικές - Οι αρθροπλαστικές αποτελούν επέμβαση που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως, λόγω του υψηλότερου προσδόκιμου ζωής, αλλά και των απαιτήσεων της σύγχρονης καθημερινότητας για νέους και μεγαλύτερους. Και ενώ η επιστήμη έχει κάνει άλματα στον τομέα, σε βαθμό που ο ασθενής μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει σε 2 μόλις ώρες μετά το χειρουργείο, ο μέσος […]
0c97ceb830a141ede6c9d6f39f14db28_xl.jpg Τι είναι η Aρθροπλαστική Fast track ή ERAS; - Τα Fast track & Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) Protocols είναι πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης των ασθενών μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος.Η ιδέα αυτών των νέων αυτών μεθόδων και πρωτοκόλλων γρήγορης αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση ανήκει στο Δανό Καθηγητή Henrik Kehle που πρώτος εμπνεύστηκε και βελτιστοποίησε τα πρωτόκολλα αυτά, για να βελτιώσει τα […]
iatros-konstantinos-sarantos-superpath-02-272x300.jpg Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου- Γόνατος: Πώς γίνεται; - Η είσοδος της Ρομποτική στην Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος είναι η τελευταία τεχνολογική επανάσταση. Η επαναστατική αυτή χειρουργική μέθοδος απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδη ή μη αρθρίτιδα , όπως π.χ οστεοαρθρίτιδα , μετατραυματική αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, άσηπτη νέκρωση, δυσπλασία ισχίου κτλ. Έχει πεδίο εφαρμογής την Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και τη Μερική και Ολική […]
isxio_gonato-thumb-large-800x500_c.jpg SuperPath και Ρομποτική: Η επανάσταση στις Αρθροπλαστικές. - Η Eλάχιστης Eπεμβατικότητας μέθοδος SuperPath έχει φέρει, τα τελευταία χρόνια, επανάσταση στις Aρθροπλαστικές και ο πλέον αρμόδιος για να μας μιλήσει είναι ο εξειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός Κωνσταντίνος Σαράντος, ο οποίος εισήγαγε και πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση Superpath στην Ευρώπη το 2014.Κύριε Σαράντο, είστε επίσημος εκπαιδευτής της επαναστατικής μεθόδου SuperPath στην Ολική Aρθροπλαστική Ισχίου, στην Ευρώπη. […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο