Ροΐδης Νικόλαος

Ροΐδης Νικόλαος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
MD, PhD, DSc
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
Διευθυντής Τμήματος Ισχίου & Γόνατος Metropolitan General
Metropolitan General: Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Ροΐδης Νικόλαος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985, από όπου και αποφοίτησε το 1991. Απέκτησε την ειδικότητα του Ορθοπαιδικού Χειρουργού – Τραυματολόγου στην Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ (1994-2000).

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε παθήσεις οστών – μεταβολικά νοσήματα οστών.

Μετεκπαιδεύθηκε, επί 2,5 έτη, στο University of Southern California, Los Angeles USA. Αρχικά μετεκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων ορθοπαιδικού τραύματος, μυοσκελετικών λοιμώξεων, καθώς και στη χειρουργική ώμου – αγκώνος (LA County Hospital, USC), υπό την επίβλεψη των Καθηγητών: Michael Patzakis, Jackson Lee και John Minoru Itamura.

Συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του στο, διεθνούς φήμης, κέντρο Arthritis & Joint Implant Surgery, USC University Hospital, Los Angeles, California.

Απέκτησε σημαντική εμπειρία σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικών επεμβάσεων, όπως ολική αρθροπλαστική γόνατος, ώμου και ισχίου, αντιμετώπιση περιπροθετικών λοιμώξεων, καθώς και σύνθετων προβλημάτων αναθεωρήσεων ολικών αρθροπλαστικών, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών: Edward James McPherson και Kelly G. Vince.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσής του (2002), καταλαμβάνει θέση επιμελητού Β’ στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Καθηγητής Κ.Ν. Μαλίζος). Το 2008 συνεχίζει τη μετεκπαίδευσή του στη χειρουργική του ισχίου και γόνατος στο Heart of England, NHS Foundation Trust, Heartlands and Solihull Hospitals, Birmingham, UK, ως Consultant Orthopaedic Surgeon.

Στη συνέχεια, επιστρέφει στην Αθήνα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ (4/2009), όπου και ολοκληρώνει όλα τα στάδια της εξέλιξης έως διευθυντής ΕΣΥ (2017) στην Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χειρουργική ισχίου και γόνατος, στην αρθροσκοπική χειρουργική, στην αρθροσκόπηση γόνατος – ώμου, καθώς και στην ορθοπαιδική τραυματολογία.

Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει εξαιρετική ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, που καταδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και διαλέξεων τόσο σε ελληνικά, όσο και σε διεθνή συνέδρια, ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και πλήρων επιστημονικών δημοσιεύσεων στα πιο έγκριτα, διεθνώς, περιοδικά.

Μετά την παραίτησή του από το ΕΣΥ (9/2017), εργάζεται ως Διευθυντής Τμήματος Ισχίου και Γόνατος στο Νοσοκομείο Metropolitan General, με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης τις αρθροπλαστικές γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας, με άμεση και ταχεία κινητοποίηση, την κινηματική ευθυγράμμιση αρθροπλαστικής γόνατος, με βοήθεια πλοήγησης, τις αρθροπλαστικές ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας ALMIS supine και τη ρομποτική χειρουργική.

Στα αντικείμενα ενασχόλησης συμπεριλαμβάνονται και οι αρθροπλαστικές γόνατος & ισχίου, με βοήθεια πλοήγησης, η outpatient arthroplasty – μονοήμερη νοσηλεία, οι αθλητικές κακώσεις – sports medicine, η αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος και ώμου και η ορθοπαιδική τραυματολογία.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος - Ρομποτική Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος - Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου - Αναθεωρήσεις Αρθροπλαστικών Γόνατος & Ισχίου - Αρθροσκόπηση Γόνατος - Αρθροσκόπηση Ώμου

Θαλάσσια σπορ Θαλάσσια σπορ: πώς να προφυλαχθείτε από τραυματισμούς - Ανεξάρτητα εάν συμμετέχετε σε waterskiing, wakeboarding, surfing, paragliding, kite surfing ή jet skiing η συμμετοχή σε θαλάσσια σπορ μπορεί να είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική εμπειρία! Αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το πώς να προφυλαχθείτε από τους κινδύνους που σχετίζονται με κάθε δραστηριότητα. Βήματα  για να αποτρέψουμε κοινούς αθλητικούς τραυματισμούς στο νερό Μερικοί τραυματισμοί είναι αποτρέψιμοι και αυτές […]
MyDoctors ΡΟΙΔΗΣ shutterstock 232027741 Τι να περιμένουμε μετά από μια Αρθροπλαστική; - Μολονότι οι αρθροπλαστικές είναι τόσο συχνές, εξακολουθούν να περιβάλλoνται από πολλούς μύθους, που συνδέονται κυρίως με τον φόβο του χειρουργείου και την ταχύτητα αποκατάστασης. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Νικόλαος Ροΐδης, απαντά στις ερωτήσεις μας, ξεδιαλύνει τους φόβους και εξηγεί ποια είναι η αλήθεια. – Από την εμπειρία σας γιατρέ, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο μεγαλύτερος […]

Loading