Πετούσης Σταμάτιος

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Χειρουργός Γυναικολόγος - Μαιευτήρας
Εξειδικευθείς στη Γυναικολογική Ογκολογία (ESGO Diploma), Institut Bergonie, Bordeaux, France
Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας-Μαιευτικής
Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Επιστημονικός Συνεργάτης "Euromedica" Γενικής Κλινικής, Θεσσαλονίκη
Αγγελάκη 39, Θεσσαλονίκη
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Δρ Πετούσης Σταμάτιος είναι Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία. Είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Στρατιωτικός Ιατρός ε.α.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. ως αρχηγός ΣΣΑΣ το 2009. Ολοκλήρωσε την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή το 2016 με βαθμό “Άριστα με διάκριση”. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Ιnstitut Bergonie, Βοrdeaux στη Γυναικολογική Ογκολογία, Ογκολογία Μαστού και Λαπαροσκόπηση, λαμβάνοντας τον επίσημο τίτλο εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO Diploma in Gynaecologic Oncology).

Ο κος Πετούσης έχει εκπονήσει άνω των 90 πλήρων δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά και συνολικά άνω των 330 επιστημονικών έργων. Είναι εκδότης ξενόγλωσσου ιατρικού βιβλίου και συγγραφέας πολλών κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά συγγράμματα. Είναι Associate Editor του διεθνούς περιοδικού Clinical Medical Insights: Οncology. Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και έχει λάβει άνω των 20 τιμητικών διακρίσεων και βραβείων σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια.

Διαθέτει εκτενές διδακτικό έργο σε προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. σε γνωστικά αντικείμενα Γυναικολογικής Ογκολογίας, Λαπαροσκόπησης και Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς και πολυετή συμμετοχή στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κος Πετούσης αποτελεί τον εκλεγμένο Έλληνα εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νέων Γυναικολόγων Ογκολόγων (ENYGO) καθώς και επίσημο αξιολογητή πιστοποίησης καταλληλότητας ογκολογικών κέντρων από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας. Τέλος, αποτελεί μέλος της Επιτροπής Κλινικής Εκπαίδευσης της ENYGO.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: κλινική παρακολούθηση φυσιολογικής κύησης και κύησης υψηλού κινδύνου - προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο - μαιευτικό και γυναικολογικό υπερηχογράφημα δύο και τριών διαστάσεων - τεστ Παπανικολάου και πρόληψη καρκίνου τραχήλου μήτρας - κολποσκόπηση - συμβουλευτική για αντισύλληψη και διερεύνηση υπογονιμότητας - ανοικτή και λαπαροσκοπική αντιμετώπιση καρκίνου ενδομητρίου, καρκίνου τραχήλου μήτρας και αρχόμενου καρκίνου ωοθηκών - επεμβάσεις ριζικής ογκομείωσης (debulking) για προχωρημένο καρκίνο ωοθήκης - χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου αιδοίου - επεμβάσεις χειρουργικής ογκολογίας μαστού - λαπαροσκοπική αντιμετώπιση μορφών καλοήθων και κακοήθων παθήσεων

MyDoctors shutterstock 1629465931 Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή. Πότε γίνεται, πόσο ασφαλής είναι; - Με τον όρο «λαπαροσκοπική υστερεκτομή» αναφερόμαστε στη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία γίνεται αφαίρεση της μήτρας, διαμέσου μικρών τομών στην κοιλιά, που δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος το ένα εκατοστό. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό ένα ανατομικό όργανο που έχει φυσιολογικά μέγεθος 5-6 εκατοστά, να αφαιρεθεί μέσω μικρών τομών 5 χιλιοστών ή ενός εκατοστού, χρησιμοποιώντας […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο