Παττακός Γρηγόριος

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Αναπληρωτής Διευθυντής, Β’ Καρδιοχειρουργική Κλινική
Αναπληρωτής Διευθυντής, Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων
Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΥΓΕΙΑ»: Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Δρ Γρηγόρης Παττακός είναι καρδιοχειρουργός με εξ’ ολοκλήρου εκπαίδευση και πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχει πρόσθετη εκπαίδευση στις ελάχιστα επεμβατικές και διακαθετηριακές επεμβάσεις για να μπορεί να προσφέρει όλες τις σύγχρονες θεραπείες στον ασθενή του.

Η σταδιοδρομία του στην Αμερική ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης όπου φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας (Bachelor of Science in Biology, Cum Laude).
Εν συνεχεία αποφοίτησε με αριστεία από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τζωρτζτάουν (Georgetown University School of Medicine – Medical Degree) στην Ουάσιγκτον.
Στο ίδιο πανεπιστήμιο ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική παίρνοντας την πλήρη ειδικότητα και την πιστοποίηση American Board of Surgery – Certified.
Για δύο χρόνια ήταν στην Cleveland Clinic ως κλινικός ερευνητής σε θέματα καρδιοχειρουργικής και από τις μελέτες στις οποίες συμμετείχε άλλαξαν τα δεδομένα των διεθνών οδηγιών για ασθενείς με ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Cleveland Clinic απέκτησε και το πτυχίο Master στην κλινική έρευνα (Master of Science in Clinical Research) από το πανεπιστήμιο Case Western Reserve University.
Την ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική με υποειδικότητα στις ελάχιστα επεμβατικές και διακαθετηριακές επεμβάσεις (με έμφαση σε αορτικά ανευρύσματα και παθήσεις βαλβίδων) την απέκτησε από το Texas Heart Institute και το Baylor College of Medicine.
Εκεί πιστοποιήθηκε ως American Board of Thoracic Surgery – Certified.

Μερικά σημαντικά βήματα στην σταδιοδρομία του:

  • Ο Δρ Γρ. Παττακός είχε την τύχη να μάθει τις κορυφαίες τεχνικές δίπλα στο μεγαλύτερο χειρουργό αορτής, αορτικών ανευρυσμάτων και διαχωρισμών της Βορείου Αμερικής, καθηγητή Τζόζεφ Κοζέλι (Joseph Coselli) στο Χιούστον του Τέξας. Ο καθηγητής Κοζέλι κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων επεμβάσεων για ανεύρυσμα θωρακοκοιλιακής αορτής όλων των εποχών.
  • Τις ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες του στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (γνωστή και ως θωρακοσκοπική, ενδοσκοπική ή ρομποτική) τις απέκτησε με τους Dr Tomislav Mihaljevic (Cleveland Clinic, Κλήβελαντ, Οχαϊο, ΗΠΑ), Dr Joseph Lamelas (Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ) Dr Patrick Perier (Bad Neustadt, Γερμανία) και Dr Peyman Sardari Nia (Μάαστριχτ, Ολλανδία).
  • Την κλινική έρευνα την αγάπησε και την εκτίμησε με τον Dr Eugene Blackstone στην Cleveland Clinic, το νοσοκομείο με την μεγαλύτερη παραγωγή ερευνών στην καρδιοχειρουργική παγκοσμίως. Άπο την συνεργασία τους βγήκαν 19 δημοσιευμένα άρθρα σε Αμερικάνικα επιστημονικά περιοδικά, κάποια από τα οποία άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο χειρουργούνται σήμερα οι ασθενείς με ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας.
  • Επέμβαση, για πρώτη φορά στην Αθήνα,  με χρήση ενδαγγειακού υπερήχου (IVUS) για τοποθέτηση ενδαγγειακού μοσχεύματος (στεντ / stent) σε ασθενή με ανεύρυσμα θωρακικής αορτής.
  • Ανακηρύχθηκε μέλος της συντακτικής επιτροπής του πιο έγκυρου καρδιοχειρουργικού περιοδικού των ΗΠΑ, Annals of Thoracic Surgery, λόγω των ιδιαίτερων γνώσεων του και προσφορών του στο πεδίο της κλινικής έρευνας στην καρδιοχειρουργική.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ – ΕΠΕΜΒΑΣΗ BYPASS - ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΩΝ - ΑΟΡΤΙΚΑ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ - ΟΓΚΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ - ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ/ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

MyDoctors Pattakos keimenou Ελάχιστα Επεµβατικές και Διαδερµικές Επεµβάσεις Καρδιάς - Ελάχιστα επεμβατικές και διαδερμικές επεμβάσεις καρδιάς είναι οι επεμβάσεις στις οποίες αποφεύγεται η διάνοιξη του στέρνου. Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται από μικρές οπές, με χρήση 3D κάμερας ή με καθετήρα από το πόδι σαν μια απλή στεφανιογραφία. Μπορούν όλες οι επεμβάσεις καρδιάς να γίνουν με ελάχιστα επεμβατική ή διαδερμική προσέγγιση και ποια είναι τα οφέλη […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο