Παπουτσής Κωνσταντίνος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
MD, FEBOT, FRCS (Tr&Orth)
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Στρατιωτικός Ιατρός
Fellowship trained in Hip and Knee Arthroplasty Surgery
Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 98A, Πλατεία Μαβίλη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Παπουτσής Κωνσταντίνος ονομάστηκε Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού το 2004 και ακολούθησε το κυκλικό πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων γιατρών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και το 2008 ξεκίνησε την ειδικότητα του στο ίδιο νοσοκομείο. Επέλεξε να συνεχίσει την εκπαίδευσή  του στο Λονδίνο Μεγ. Βρετανίας όπου μετέβει για έξι χρόνια συνολικά όπου εργάστηκε  ως ειδικευόμενος και Επιμελητής Ορθοπαιδικής (Registrar/ Post CCT Fellow) στα παρακάτω νοσοκομεία:

 • The Whittington NHS Trust
 • RNOH Stanmore
 • Frimley Park Hopsital
 • St Mary’s Hospital

Εκεί εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική και μη Χειρουργική αντιμετώπιση όλου του φάσματος παθήσεων της Ορθοπαιδικής όπου και πραγματοποίησε πληθώρα επεμβάσεων υπό καθοδήγηση αλλά και σαν ανεξάρτητος χειρουργός.Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας σε πολύ υψηλό επίπεδο γεγονός που πιστοποιείται  με την ονομασία του σε Ακόλουθο (Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών της Αγγλίας (FRCS) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (FEBOT), κατόπιν ειδικών εξετάσεων το 2014.Έχει εξειδικευτεί σε αναγνωρισμένα κέντρα του Λονδίνου:

 • στην Επανορθωτική Χειρουργική Ισχίου Γόνατος Ενηλίκων (Arthroplasty Fellowship, Bone Tumour Unit/ Joint Reconstruction Unit Royal National Orthopaedic Hospital, Stanmore, UK)
 • στην αντιμετώπιση παθήσεων του Ισχίου  των Νέων  Ενηλίκων (Young Adult Hip Fellowship, Frimley Park Hospital)
 • ενώ είναι ένας από τους λίγους χειρουργούς στην Ελλάδα με εξειδίκευση (Pelvic & Acetabulum Trauma Fellowship, St Mary’s Hospital, Imperial College London NHS Trust) στην Χειρουργική Τραύματος, Καταγμάτων και Παθήσεων Πυελικού Δακτυλίου (Λεκάνης) και Κοτύλης. (minimally invasive techniques, Stoppa Approach)

Διατηρεί συνεργασία και συνεχή επαφή με τα αντίστοιχα κέντρα της Μεγ. Βρετανίας, έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής και εκπαιδευτής σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ είναι υπεύθυνος δυο προγραμμάτων εκπαίδευσης ειδικευομένων στην Ορθοπαιδική Τραυματιολογία στη Μεγ. Βρετανία.

Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος με νεότερες ελάχιστης επεμβατικότητας αναίμακτες τεχνικές ( minimally invasive techniques) και πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης (enhaced recovery programmes, fast track protocols), αναθεώρηση (Revision) επώδυνης αρθροπλαστικής , αρθροσκοπική χειρουργική ισχίου γόνατος ώμου, συνδεσμοπλαστική, αθλητικές κακώσεις και χειρουργική αντιμετώπιση καταγμάτων είναι από μερικές από τις επεμβάσεις που πραγματοποιεί συχνά.Στόχος  του είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας (evidence based medicine) στα πρότυπα της Μεγ. Βρετανίας με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του ασθενή στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του.Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πλατεία Μαβίλη και συνεργάζεται με τις ιδιωτικές κλινικές Βιοκλινική Αθηνών, Metropolitan, Metropolitan General, Mediterraneo Hopsital και το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου.Αποτελεί Μέλος των παρακάτω ιατρικών εταιρειών:

 • Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
 • Μέλος Ελληνικής Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογιας ΕΕΧΟΤ
 • Μέλος ΑΟ(Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen)
 • Μελος GMC (General Medical Coulcil) UK
 • Μέλος BHS ( British Hip Society)
 • FRCS (Tr&Orth)Eng  Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Αγγλιας. Μεγ. Βρετανίας
 • FEBOT Ακόλουθος Ευρωπαίκης Επιτροπής Ορθοπαιδικής Τραματολογίας

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Επεμβάσεις - Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου - Αναθεώρηση Αρθροπλαστικής Ισχίου - Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος - Αναθεώρηση Αρθροπλαστικής Γόνατος - Αρθροσκόπηση Γόνατος - Αρθροσκόπηση Ισχίου - Αρθροσκόπηση Ώμου

MyDoctors shutterstock 1550428571 Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; - Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα γόνατος; Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι η πιο συνηθισμένη μορφή αρθρίτιδας. Οι συνέπειες που έχει στο ανθρώπινο σώμα είναι η σταδιακή καταστροφή του χόνδρου και η σκλήρυνση της άρθρωσης. Η οστεοαρθρίτιδα διακρίνεται σε δύο τύπους, την πρωτοπαθή και την δευτεροπαθή. Οι αιτίες της πρωτοπαθούς οστεοαρθρίτιδας παραμένουν αδιευκρίνιστες. Μέχρι στιγμής ο μόνος παράγοντας που φαίνεται να παίζει ρόλο στην εκδήλωσή […]
αρθροπλαστική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου - Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στην ιστορία της χειρουργικής. Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται γύρω στις 97.000 ολικές αρθροπλαστικές ισχίου τον χρόνο. Ο Oρθοπαιδικός Χειρουργός Κωνσταντίνος Παπουτσής μας ενημερώνει για την ορθοπαιδική επέμβαση που όσο αυξάνεται ο μέσος όρος επιβίωσης, αναμένεται να γίνεται όλο και πιο συχνή. – […]

Loading

  Ρωτηστε τον Ιατρο