Πανουσόπουλος Σωτήριος

Πανουσόπουλος Σωτήριος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής NoDe Institute Simulation Center
Αλωπεκής 50-52, Κολωνάκι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Γενικές Πληροφορίες

Γεννήθηκα στο Κάνσας, ΗΠΑ, το 1977. Μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου πήρα τη σχολική μου εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1994. Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, από όπου πήρα το πτυχίο μου το 2003. Μετά την στρατιωτική μου θητεία, όπου υπηρέτησα ως ιατρός, ολοκλήρωσα την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Γ.Ν.Ν. Κορίνθου και το Κ.Υ. Κιάτου. Το 2006 ξεκίνησε η εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012 με τη λήψη του τίτλου. Το 2010 ονομάστηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εργάζομαι από το 2012 ως χειρουργός, σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.

Εκπαίδευση

1994- Απόφοιτος Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

2003- Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

2009- ATLS: Advanced Trauma Life Support for doctors

2010- Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, θέμα “Προγνωστική και διαγνωστική αξία μοριακών δεικτών και δεικτών της απόπτωσης στον καρκίνο του παγκρέατος”.

2011- DSTC: Definitive Surgical Trauma Care

2012- Τίτλος ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής

Προϋπηρεσία

2004-2005- Στρατιωτική Θητεία, ειδικότητα ιατρού: Άρτα, Ρόδος, Ναύπλιο, Αθήνα

2005-2006- Υπηρεσία Υπαίθρου, Γ.Ν.Ν. Κορίνθου, Κ.Υ. Κιάτου

2006-2012- Ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”

2008-2009- Τμήμα Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής

2009-2012- Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Τραύματος Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής

2013-σήμερα- Χειρουργός, ιατρός ΜΕΘ Κλινικής Ιπποκράτης

2014-σήμερα- Χειρουργός, επιστημονικός συνεργάτης Στ’ Χειρουργικής Κλινικής Δ.Θ.Κ.Α. “Υγεία”

Εκπαιδευτικό Έργο

Η εκπαιδευτική μου δραστηριότητα ξεκινά από την περίοδο άσκησης στη χειρουργική ειδικότητα, όπου είχα ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση φοιτητών του 4ου και 6ου έτους της Ιατρικής Σχολής, αλλά και νέων ειδικευομένων στη Χειρουργική.

Ακολούθως, από το 2010 συμμετέχω ως εκπαιδευτής στα σεμινάρια Βασικής και Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κατωτέρου Πεπτικού του εκπαιδευτικού συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Από το 2014 συμμετέχω ως εκπαιδευτής και ομιλητής στα σεμινάρια λαπαροσκοπικών κολεκτομών C.LA.S.S. που διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Στ’ Χειρουργική Κλινική του Δ.Θ.Κ.Α. “Υγεία”

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Ογκολογική χειρουργική - Τοποθέτηση μόνιμου κεντρικού φλεβικού καθετήρα (port-a-cath) - Αιμορροϊδοπηξία HAL- ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση αιμορροϊδοπάθειας - Επεμβάσεις παθήσεων του κοιλιακού τοιχώματος και του δέρματος - Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή - Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις παχέος εντέρου και ορθού - Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

MyDoctors laparoskopiki xolokustektomi panousopoulos Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή: Πότε κρίνεται απαραίτητη; - Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή: Τι ακριβώς είναι; Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή ονομάζεται η ελάχιστα επεμβατική τεχνική κατά την οποία απομακρύνεται η χοληδόχος κύστη, ένα όργανο του ανθρωπίνου σώματος το οποίο μοιάζει με αχλάδι και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ήπαρ, στη δεξιά κοιλία. Η κύρια λειτουργία της χοληδόχου κύστης είναι να αποθηκεύει τη χολή, ένα υγρό που παράγεται στο […]
Αιμορροϊδοπηξία Πάσχετε από αιμμοροΐδες; Η καινοτόμος μέθοδος Αιμορροϊδοπηξία HAL δίνει οριστική λύση - Τα τελευταία χρόνια η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας γίνεται κυρίως με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους με σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των κλασικών τρόπων αντιμετώπισης. Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία σχεδόν το 50% του πληθυσμού, του δυτικού κόσμου θα εμφανίσει έστω και μία αιμορροϊδική κρίση μετά την ηλικία των 30. […]
maxresdefault.jpg Eλαχιστοποιούμε την ταλαιπωρία της χημειοθεραπείας με τοποθέτηση εμφυτευόμενου φλεβικού καθετήρα (Port-a-cath) - Port-a-cath -port χάριν συντομίας- λέγεται μια μικρή συσκευή που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, και χρησιμεύει στην εύκολη, ανώδυνη, και χωρίς προβλήματα συχνή πρόσβαση στο φλεβικό δίκτυο για χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου (κυρίως χημειοθεραπευτικών φαρμάκων), αίματος, ορού ή ολικής παρεντερικής διατροφής, καθώς και λήψη αίματος για εξετάσεις. Ενδείκνυται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που χρειάζονται συχνά […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο