Οικονόμου Γεώργιος

Οικονόμου Γεώργιος

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Λευκού Σταυρού Αθηνών
Βασιλέως Κωνσταντινου 35, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
 • Απόφοιτος Βαρβάκειου Πρότυπου Σχολής με βαθμό Άριστα
 • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών το 1992 με βαθμό Λίαν Καλώς.
 • 1994 – 1995: υπηρέτησα στο Αγροτικό Ιατρείο Μεγανησίου Λευκάδας, με παράλληλη συμμετοχή ως συνεργάτης στο πρόγραμμα ΕΠΙΚ της Σχολής Δημόσιας Υγείας.
 • 1995 – 1997: Εκπαιδεύτηκα στην εσωτερική Παθολογία στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο Νοσοκομείο Αθηνών (Ερυθρός Σταυρός) και εν συνεχεία
 • 1998 – 2002: Εκπαιδεύτηκα στην Γαστρεντερολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών οπότε και έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας. Στην διάρκεια της ειδικότητας μου εκπαιδεύτηκα σε όλο το φάσμα της επεμβατικής γαστρεντερολογίας διενεργώντας πέραν των άλλων και ένα μεγάλο αριθμό επειγουσών ενδοσκοπήσεων κυρίως γαστρεντερικών αιμορραγιών.
 • Το 2002 μετεκπαιδεύτηκα στο Νοσοκομείο Maresca στην Νάπολη Ιταλίας υπό τον Καθηγητή Cipoletta στην Ενδοσκοπική Υπερηχοτομογραφία και στην Προκεχωρημένη Επεμβατική Ενδοσκόπηση.
 •  Την διετία 2002 – 2004, σε συνέχεια της προϋπηρεσίας μου το 1994/95, υπήρξα Επιστημονικός Συνεργάτης Ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ευρύτερο αντικείμενο της Μεσογειακής Διατροφής.
 • Από το 2003 εργάζομαι ως ιδιώτης γαστρεντερολόγος με παράλληλη απασχόληση τόσο σε ιδιωτικά νοσοκομεία όσο και στο ιδιωτικό μου ιατρείο.
 • Μέχρι το 2005 υπήρξα Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού τμήματος του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ GENERAL, εν συνεχεία μέχρι σήμερα συνεργάτης του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών και από το 2007 μέχρι και σήμερα Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Λευκού Σταυρού Αθηνών.
 • Στην διάρκεια των ετών αυτών έχω παρακολουθήσει πλειάδα Συνεδρίων και έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά τμήματα εκμάθησης νέων τεχνικών, ενώ παράλληλα έχω συμμετάσχει στην εκπαίδευση νεότερων συναδέλφων και νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Διενεργώ περισσότερες από 1200 ενδοσκοπήσεις ετησίως με μεγάλο όγκο επεμβατικών ενδοσκοπήσεων.

Loading

MyDoctors shutterstock 1886551888 1 Προκαρκινικές καταστάσεις και πρώιμος καρκίνος του πεπτικού - Το πεπτικό σύστημα και η γαστρεντερολογία είναι ο τομέας όπου σε ότι αφορά τον καρκίνο έχουν συντελεστεί πραγματικές επαναστάσεις τόσο στην πρόληψη του καρκίνου, όσο και στην διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και στην πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου. – Η ανακάλυψη του ρόλου του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού στην πρόκληση σημαντικής […]
gastrooisophagiki.jpg Τι είναι το Σύνδρομο Barrett και πώς αντιμετωπίζεται; - Το σύνδρομο Barrett (οισοφάγος Barrett) είναι η εμφάνιση εξειδικευμένης εντερικής μετάπλασης στον οισοφάγο, στα πλαίσια Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ). Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται από πολλούς και η εμφάνιση εντερικής μετάπλασης στην καρδία (άνω μέρος) του στομάχου. Η εντερική μετάπλαση στον οισοφάγο, όπως και η εντερική μετάπλαση στο στομάχι, θεωρείται κατάσταση η οποία ενδέχεται να εξελιχθεί σε […]
MyDoctors shutterstock 2129755706 1 Κοιλιοκάκη - Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, κατά την οποία γενετικά προδιατεθειμένα άτομα εμφανίζουν ανοσολογική αντίδραση στην γλουτένη, μια ομάδα πρωτεϊνών που περιέχονται στο σιτάρι, την σίκαλη και το κριθάρι. Αφορά το 0,5 – 1,5% του πληθυσμού παγκοσμίως. Είναι πιο συχνή σε συγγενείς ασθενών με κοιλιοκάκη. Το χαρακτηριστικό της κοιλιοκάκης είναι μια χρόνια ειδικού τύπου φλεγμονώδης […]

Loading

  Ρωτηστε τον Ιατρο