Νικολούσης Εμμανουήλ

Νικολούσης Εμμανουήλ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD, FRCP, FRCPath, MBA
Διευθυντής Γ' Αιματολογικής κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Κηφισίας 56 και Δελφών, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Δρ Νικολούσης Εμμανουήλ φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1997 και τον Ιούνιο του 2002 εκπόνησε με Άριστα τη διδακτορική του διατριβή.

Ειδικεύτηκε στην Κλινική και Εργαστηριακή Αιματολογία και στις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων εξ᾽ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Πανεπιστημιακή Αιματολογική κλινική του νοσοκομείου St George’s NHS Trust του Λονδίνου και της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Heart of England NHS Trust του Birmingham.

Διετέλεσε Συντονιστής Διευθυντής Αιματολογίας και Μεταμοσχεύσεων Μυελού και αιμοποιητικών κυττάρων (Haematology and Stem cell transplantation) από το 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2021 έχοντας ολοκληρώσει το MBA Health Executive στο Keele University.

Υπό τη διεύθυνση του, το αιματολογικό τμήμα του Heart of England NHS trust Ward 19 βραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2019 με το βραβείο της καλύτερης κλινικής των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Birmingham και ο ίδιος κατέλαβε το βραβείο της καινοτόμου κλινικής φροντίδας για την χορήγηση χημειοθεραπείας στο σπίτι.

Έχει πολλαπλές παρουσίες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής παρουσιάζοντας τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας του τμήματος του Heart of England NHS trust University Hospitals Birmingham αλλά και της Βρετανικής εταιρείας μεταμοσχεύσεων αιμοποιητικών κυττάρων.

Είναι μέλος από το 2012 της Βρετανικής εταιρείας της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας και υψηλού ρίσκου Μυελοδυσπλαστικών συνδρομών και από το 2009 ακόλουθος του Βασιλικού κολλεγίου των Αιματολόγων και των Παθολόγων (FRCPath and FRCP) με εξετάσεις και επιθεωρητής σε quality standards αιματολογικών τμημάτων του Ηνωμένου Βασίλειου (peer review standards).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Διαγνωστικές εξετάσεις - Περιφερικές και κεντρικές γραμμές Hickman line PICC line - Μεταμοσχεύσεις και Κυτταρική θεραπεία - Χρόνια Λευχαιμία - Απλαστική αναιμία και Παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία PNH - Αναιμία, λευκοπενία, θρομβοπενία - Υψηλές τιμές αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων & αιμοπεταλίων - Λεμφώματα – Λεμφαδενοπάθεια – Σπληνομεγαλία - Διαταραχές αιμόστασης και πηκτικού μηχανισμού - Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα - Πολλαπλούν Μυέλωμα - Οξεία λευχαιμία

MyDoctors shutterstock 1030603948 1 Οξεία μυελογενής λευχαιμία: Πόσο κοντά στην ίαση είμαστε; - Η οξεία μυελογενής λευχαιμία (ΟΜΛ) είναι μια κακοήθης νεοπλασία του μυελού των οστών που χαρακτηρίζεται από τη διακοπή της διαφοροποίησης των μυελικών σειρών και την παραγωγή άωρων βλαστών που εμποδίζει την παραγωγή των υγιών κυττάρων του αίματος. Αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό λευχαιμιών στην ενήλικη ζωή και κυρίως επηρεάζει ενήλικες πάνω από 70 χρονών με μόνο […]
λευχαιμία Οξεία μυελογενής λευχαιμία. Προσωποποιημένη θεραπεία με τη χρήση της μοριακής βιολογίας - Τα ποσοστά της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (ΟΜΛ) έχουν αυξηθεί τα τελευταία 40 χρόνια και αυτό μπορεί να αντανακλά τη γήρανση του πληθυσμού και την έκθεση σε περισσότερους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως μεγαλύτερα επίπεδα ρύπανσης. Ο Δρ Εμμανουήλ Νικολούσης μας μιλάει για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της νόσου. Πώς ορίζεται η οξεία μυελογενής λευχαιμία (ΟΜΛ); Είναι μια κακοήθης […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο