Νικολαΐδου Μαριλία

Νικολαΐδου Μαριλία

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc
Έαρος 2, Αγία Παρασκευή
Πραξιτέλους 125, Πειραιάς
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
2114109359
2114096977
6945977744

Η Δρ Νικολαΐδου Μαριλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο 13ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.

Εισήλθε με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992, από όπου αποφοίτησε το 1998.

Εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου (Αγροτικός Ιατρός) στο Περιφερικό Ιατρείο Κολλινών, Νομού Αρκαδίας (1999-2000).

Εκπαιδεύτηκε έναν χρόνο στην Γενική Χειρουργική στα πλαίσια της Ειδικότητας της Μαιευτικής-Γυναικολογίας, στην Α΄Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Συνέχισε την Ειδίκευση της στην Α΄ Γυναικολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου Α.Ο.Ν.Α «Άγιος Σάββας», όπου έμεινε για 2,5 χρόνια. Στο χρονικό αυτό διάστημα εκπαιδεύτηκε στην διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση σε όλο το φάσμα της Γυναικολογίας που αφορά τόσο κακοήθειες του Γυναικείου Γεννητικού Συστήματος, όσο και καλοήθεις καταστάσεις.

Πέραν της Κλινικής της εξάσκησης, ασχολήθηκε και ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιολογίας του Κέντρου Ογκολογικής Έρευνας και Πειραματικής Χειρουργικής «Γ.Παπανικολάου» του Α.Ο.Ν.Α «Άγιος Σάββας» με Ερευνητικά Προγράμματα που αφορούν:

Την λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και
Την έκφραση γονιδίων του κυτταρικού κύκλου στον καρκίνο του ενδομητρίου
για χρονικό διάστημα 5 ετών. Ταυτόχρονα, συμμετείχε σε αυτό το διάστημα σε πολυάριθμα ελληνικά και ξένα Συνέδρια, παρουσιάζοντας επιστημονικές Εργασίες, τόσο Κλινικές αλλά και Ερευνητικές σε σχέση με τον HPV και την βιολογική του συμπεριφορά, με τις τραχηλικές δυσπλασίες αλλά και με τον καρκίνο του ενδομητρίου.

Την Εκπαίδευση της στην Μαιευτική ολοκλήρωσε στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Στο χρονικό αυτό διάστημα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή», στην Β΄Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. (2008-2010).

Είναι κάτοχος του ΑLSO (Advance Life Support in Obstetrics), καθώς και του International Interuniversity Diploma of Operative Endoscopy in Gynecology του Κέντρου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής CICE (Centre International de Chirurgie Endoscopique), (Clermont-Ferrand, France), Μεταπτυχιακού Προγράμματος που αφορά την Λαπαροσκόπηση και την Υστεροσκόπηση (2014).

Τον Απρίλιο του 2019 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Master) στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται σε Κλινική και Ερευνητική βάση με τις Μαιευτικές Αιμορραγίες και πιο συγκεκριμένα με την διάγνωση και αντιμετώπιση του Διεισδυτικού Πλακούντα. Από αυτή την Κλινική Μελέτη, η οποία συνεχίζεται, έχουν ήδη δημοσιευθεί άρθρα σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.

Ερευνητικές Εργασίες που προέκυψαν από την συγκεκριμένη μελέτη και παρουσιάστηκαν από την κα Νικολαϊδου έχουν πρόσφατα διακριθεί σε Επιστημονικά Συνέδρια. Συγκεκριμένα, με Έπαινο Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας τον Μάιο 2018 και με το Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Εργασίας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος τον Ιούνιο 2019.

MyDoctors ajax loader

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Προγεννητικός Έλεγχος - Φυσιολογικός Τοκετός - Διερεύνηση Υπογονιμότητας - Κολποσκόπηση - Υστεροσκόπηση - Λαπαροσκόπηση - Κύηση Υψηλού Κινδύνου - Παρακολούθηση Κύησης - Ινομυώματα - Γυναικολογικός Καρκίνος

καισαρική τομή Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή - Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο διαδίδεται η ιδέα του φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική τομή (VBAC: Vaginal Birth After Ceasarean Section). Συχνά, οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή επιθυμούν έναν κολπικό τοκετό στην επόμενη κύηση, τόσο για να αποφύγουν μία επέμβαση καισαρικής, όσο και για να βιώσουν την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Είναι πάντα […]
wh-header-1024x576.jpg Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού - Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το μοναδικό φυσιολογικό και φυσικό τρόπο σίτισης των βρεφών. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, και την υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε […]

    Ρωτηστε τον Ιατρο