Μεϊδάνη Αλεξάνδρα

Μεϊδάνη Αλεξάνδρα

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
MD, PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Πλατεία Φλέμινγκ 5, Ηλιούπολη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Δρ Μεϊδάνη Αλεξάνδρα είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα παμψηφεί». Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν καλώς».Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά της υγείας από το Πανεπιστήμιο Aberdeen της Σκωτίας.

Το 1996 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στην παθολογία νόσων του οπισθίου ημιμορίου, στη διαθλαστική Χειρουργική, σε παθήσεις του κερατοειδούς και στο καταρράκτη με μικρή τομή. Είναι κάτοχος του διπλώματος DiSSΟ, (diplome for Specialist Superior in Opthalmology), ΕSASO, 2016, USI, Lugano, Ελβετία.
Έχει εκπαιδευτεί (2008) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία των femtosecond Lasers για τη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών. Έχει χρησιμοποιήσει τόσο τη σειρά των intralase όσο και το wavelight FS200 για τη δημιουργία του κερατοειδικού κρημνού.

Αποτελέσματα του διδακτορικού της έχει δημοσιεύσει το έγκριτο περιοδικό της διεθνούς εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής, Journal of refractive surgery. Η εργασία της αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 καλύτερων που έχουν δημοσιευτεί διεθνώς από το 2012. Αναφορά σχετική, με την εργασία αυτή έχει γίνει σε Κινέζικα Οφθαλμολογικά περιοδικά και Ρώσικα συγγράμματα. Ακόμη, ασχολείται με τον κερατόκωνο (διασύνδεση κολλαγόνου) και έχει πιστοποίηση για τοποθέτηση ενδοκερατικών δακτυλίων (INTACS, FERRARA και KC solutions).

Είναι συνεργάτης του Οφθαλμολογικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Στη θέση αυτή κύριο αντικείμενο της είναι η διάγνωση και θεραπεία νόσων του οπισθίου ημιμορίου, όπως εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και η διενέργεια ενδοϋαλοειδικών ενέσεων ως και η διάγνωση και θεραπεία του γλαυκώματος.
Είναι συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει σε έρευνες Ποιότητας Ζωής με ψυχομετρικές μεθόδους. Έχει σταθμίσει και μεταφράσει στα Ελληνικά το Ερωτηματολόγιο QIRC για Διαθλαστικό σφάλμα. Συμμετέχει σε πολυκεντρικές μελέτες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Διαθλαστικές επεμβάσεις για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού - Επέμβαση καταρράκτη - Γλαύκωμα - Μικροεπεμβάσεις βλεφάρων - Διασύνδεση κολλαγόνου για κερατόκωνο (cross linking) - Toποθέτηση ενδοκερατικών δακτυλίων για κερατόκωνο με τη χρήση FEMTO LASER - ARGON LASER φωτοπηξία για διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια - YAG LASER καψουλοτομή για δευτερογενή καταρράκτη - Ενδοβολβικες εγχύσεις φαρμάκων (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, θρόμβωση φλέβας)

ηλικιακή εκφύλιση Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας - Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μία νόσος των οφθαλμών, η οποία αποτελεί τη συχνότερη αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. H Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Δρ Αλεξάνδρα Μεϊδάνη, μας μιλάει για την πάθηση και την θεραπευτική της προσέγγιση. – Πόσο σοβαρή νόσος είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας; Η […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο