Μαρκόπουλος Μάριος

Μαρκόπουλος Μάριος

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Εξειδικευθείς στην Κρυομυόλυση και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στο King’s College Hospital του Λονδίνου
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 96, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ. Μαρκόπουλος Μάριος είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Eνδοσκοπικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπούδασε και απόφοιτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έλαβε την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου στην Αθήνα.

Εξειδικεύθηκε στην Ενδοσκοπική Χειρουργική στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας (King’s College & Princess Royal University Hospital). Είναι εξειδικευθείς στη γυναικεία αναπαραγωγή με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Έρευνα της Γυναικείας Αναπαραγωγής» και θητεία στην Μονάδα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο.

Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το ερευνητικό του έργο σχετικά με το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών στην εμμηνόπαυση, το οποίο αποτελεί το κύριο πεδίο του ερευνητικού του έργου και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις ως μία από τις σημαντικότερες μελέτες στο πεδίο των Πολυκυστικών Ωοθηκών και ως απαραίτητη εξεταστέα ύλη στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής και Υπογονιμότητας για την διατήρηση της πιστοποίησης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από την Αμερικάνικη Γυναικολογική Εταιρεία (American Board of Obstetrics and Gynecology – ABOG).

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συγγράμματα και περιοδικά και πολλαπλές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια. Έχει συνεχές ερευνητικό έργο ως επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής κλινικής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Είναι διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων με τη μέθοδο της ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής - Λαπαροσκόπηση - Υστεροσκόπηση - Κρυομυόλυση - Ρομποτική Χειρουργική - Παρακολούθηση Κύησης - Κύηση Υψηλού Κινδύνου - Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική - Υπογονιμότητα - Εξωσωματική Γονιμοποίηση

γονιμότητα Πώς θα αυξήσω τη γονιμότητα μου; Χρήσιμες συμβουλές - Στόχος κάθε ζευγαριού που επιθυμεί να συλλάβει είναι η επίτευξη εγκυμοσύνης στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό ζευγαριών αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας. Σε κάθε περίπτωση η βελτίωση της φυσιολογικής ή μη γονιμότητας αποτελεί επιθυμία και ενίοτε ανάγκη πολλών ζευγαριών. Η γονιμότητα στη γυναίκα και τον άνδρα επηρεάζεται από πολυάριθμους παράγοντες μερικοί από τους οποίους […]
MyDoctors kruomuolisi Κρυομυόλυση - Μια πρωτοποριακή, αναίμακτη και ταχεία θεραπεία των συμπτωμάτων των ινομυωμάτων και της αδενομύωσης της μήτρας. Ο Δρ Μάριος Μαρκόπουλος μας ενημερώνει για τη σύγχρονη κρυομυόλυση υγρού αζώτου σε ασθενείς με συμπωματικά ινομυώματα και αδενομύωση της μήτρας που εφαρμόζει την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, κατά πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο, με πολύ καλά αποτελέσματα και πολύ υψηλά […]
110.jpg Αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων με τη μέθοδο της ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής - Ο Δρ Μάριος Μαρκόπουλος, μαιευτήρας – γυναικολόγος μας μιλάει για την μέθοδο της ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία και τα πλεονεκτήματά της. Τι είναι η ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική; Η ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική στη Γυναικολογία περιλαμβάνει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της ενδοσκοπικής χειρουργικής και συγκεκριμένα την διαγνωστική και επεμβατική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση. Οι μέθοδοι αυτές πραγματοποιούνται […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο