Μανές Χρήστος

Μανές Χρήστος

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ
Εγνατίας 75, Θεσσαλονίκη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Μανές Χρήστος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου. Μετεκπαιδεύθηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη στη Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύθηκε στις παθήσεις του Διαβητικού ποδιού. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 1992 με βαθμό Άριστα. Έλαβε επίσημα την εξειδίκευση στη Διαβητολογία το έτος 1994.

Το έτος 2004 ορίσθηκε ως υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου στο Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδος και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

Επίσης συμμετείχε επί πενταετία στο Διοικητικό Συμβούλιο του European Diabetic Foot Study Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη οπότε και οργάνωσε ως τοπικός διοργανωτής το 1ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του Διαβητικού Ποδιού στον Ελληνικό χώρο.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή (Παγκόσμια) Ομάδα Εργασίας για το Διαβητικό Πόδι.

Έχει πολλές δημοσιευμένες μελέτες σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά καθώς και σε Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά και επιπλέον είναι κριτής εργασιών σε διεθνή Ιατρικά περιοδικά.

Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «Ο Διαβήτης σου κι εσύ» (2017).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Διαβητικό πόδι - Σακχαρώδης διαβήτης

MyDoctors diabitiko podi 01 Covid-19 – Σακχαρώδης Διαβήτης και Ακρωτηριασμοί - Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση της λοίμωξης Covid-19 για όλο τον πληθυσμό, ιδίως όμως για τα άτομα με Διαβήτη. Τι θα πρέπει να προσέχουν τα άτομα αυτά, εκτός από τα μέτρα για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό και την αύξηση του σακχάρου; Ο Δρ Χρήστος Μανές εξειδικευμένος στον Σακχαρώδη Διαβήτη, εφιστά την προσοχή όλων των […]
diabetes-.jpg Διαβήτης: Πώς θα προλάβουμε τις επιπλοκές; - Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα με σοβαρές επιπτώσεις για την κοινωνία. Υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη πάσχουν από τη νόσο. Μέχρι το 2045 ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 700 εκατομμύρια. Γνωρίζουμε επίσης ότι 1,1 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι έχουν διαβήτη. Ο διαβήτης ευθύνεται για 4,2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (στοιχεία του έτους […]
manes.jpg Διαβητικό πόδι: Η ύπουλη και σοβαρότερη επιπλοκή του Διαβήτη - Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που κρύβει ο Διαβήτης, εκ των σοβαρότερων όμως επιπλοκών του είναι το Διαβητικό πόδι που οδηγεί σε ακρωτηριασμό το 80% των πασχόντων από αυτό.Σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 20 δευτερόλεπτα! Τα άτομα με Διαβήτη διατρέχουν 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για ακρωτηριασμό κάτω άκρου σε […]
2014-10-01_5_peroyros.png Διαβήτης: Πώς θα προλάβουμε τις επιπλοκές - Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα με σοβαρές επιπτώσεις για την κοινωνία. Υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη πάσχουν από τη νόσο. Μέχρι το 2045 ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 700 εκατομμύρια. Γνωρίζουμε επίσης ότι 1,1 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι έχουν διαβήτη. Ο διαβήτης ευθύνεται για 4,2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (στοιχεία του έτους […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο