Μελιδώνης Ανδρέας

Μελιδώνης Ανδρέας

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού και Καρδιομεταβολικού Κέντρου Metropolitan Hospital
Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ)
Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)
Metropolitan Hospital: Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο κος Μελιδώνης Ανδρέας γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας.

Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπου Σχολής.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου και έλαβε το πτυχίο του με «Άριστα».

Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1984.

Απέκτησε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας το 1986.

Απέκτησε την εξειδίκευση της Διαβητολογίας το 1988.

Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994.

Υπήρξε Επιμελητής Α’, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής κλινικής από το 1988 έως το 2007. Υπεύθυνος του διαβητολογικού Ιατρείου Τζανείου από το 1988 έως το 1999 και από το 1999 έως το 2007 υπεύθυνος του Διαβητολογικού κέντρου Τζανείου. Συντονιστής Διευθυντής της Α’ Παθ/κης κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου, του Κέντρου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Τζανείου Νοσοκομείου. (Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο, Α’ Παθολογική Κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο, Αφεντούλη 1 & Ζαννή, 18536 Πειραιάς) από το 2007 έως το 2019. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού και Καρδιομεταβολικού κέντρου στο Metropolitan Hospital.

Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας (2000,2005,2013) και Πρόεδρος ομάδων εργασίας της Διαβητολογικής Εταιρίας. Περισσότερες των 300 εργασιών του, έχουν παρουσιασθεί σε Πανελλήνια Συνέδρια, ενώ 200 εργασίες του, έχουν παρουσιασθεί σε Διεθνή Συνέδρια. 52 εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ιατρικά συνέδρια. 103 μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά (Pubmed – ResearchGate).

Έχει συγγράψει 10 βιβλία ιατρικού περιεχομένου.

Συμμετοχή σε 63 ερευνητικά προγράμματα ΕΟΦ.

Έχει οργανώσει δεκάδες επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, ενώ το συνέδριο που οργανώνει επί 4νθήμερο κάθε χρόνο τα τελευταία 22 χρόνια στο Ζάππειο με θέμα «Ημερίδες Μεταβολισμού», αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό θεσμό με πανελλήνια ιατρική αναγνώριση.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Προδιαβήτης - ∆ιαβήτης τύπου 2 - Χρόνιες Επιπλοκές - Πρόληψη ∆ιαβητικού Ποδιού - Σακχαρώδη ∆ιαβήτη τύπου 1 και Υψηλή Τεχνολογία

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο