Λύρας Iωάννης

Λύρας Iωάννης

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διευθυντής Β' Κλινική Πλαστικής, Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν
Βασιλίσσης Σοφίας 57, Αθήνα
Εθνικής Αντιστάσεως 50, Ηράκλειο Κρήτης
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Dr Λύρας Iωάννης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1961. Τελείωσε την Ιατρική το 1985 και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Αργότερα εργάσθηκε και ως μέλος της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Το 1988, άφησε τη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Πλαστική Χειρουργική στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας κάτω από την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή και γνωστού πατέρα της Μοντέρνας Πλαστικής Χειρουργικής Καθηγητή Ιvo Pitanguy.

Κατά τα έτη 1988-1996, ο Dr Ιωάννης Λύρας, έγινε Μέλος της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, του Συλλόγου Αποφοίτων του Ινο Pitanguy, του Διεθνούς Κολλεγίου Χειρουργών και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Από το 2004 είναι σύμβουλος έκδοσης του Who is Who (Amerιcan Biographical Institute).

Το 1993, ως υπεύθυνος επιστημονικής έρευνας του IPGMCC, κέρδισε το πολύ σημαντικό κρατικό βραβείο “Victor Spina” της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής.

Το 2006 η Πρόεδρος των Φιλιππίνων, GΙοria Macapagal Αrroyo του απένειμε το πολύ σημαντικό Διεθνές Βραβείο Gusi Peace Prize for Medicine and Humanity για τη συμμετοχή του στην ομαδική φιλανθρωπική δράση και τον ανθρωπισμό μέσω της Ιατρικής.

Το 2006 με προεδρικό διάταγμα, διορίστηκε επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά.

Έχει σημαντικό επιστημονικό ερευνητικό έργο ειδικά στον τομέα των ιατρικών εμφυτευμάτων. Συμμετέχει συχνά σε διεθνή συνέδρια, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και δίδει ομιλίες και διαλέξεις. Έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.

Το 2005 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής εταιρείας Pitanguy με έδρα τη Ρώμη και το 2006 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής (EAPS-ACEIP)

Από το 1985 έως σήμερα ο Dr Ιωάννης Λύρας έχει διενεργήσει άνω των 11.000 χειρουργικών επεμβάσεων.

Έχει διατελέσει Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος της Β κλινικής πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Κλασσικές και Νέες επεμβάσεις προσώπου, μαστού, μύτης, γλουτών, κοιλιάς, ώτων - Εναλλακτικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής (θεραπείες) για τη βελτίωση λείανση των ρυτίδων, των ραγάδων και των ευρειαγγειών καθώς και την σύσφιξη της χαλάρωσης του προσώπου και του σώματος

ojv52-780x358-750x358.jpg Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” - Σε μια πολύ βροχερή ημέρα στο συνήθως ηλιόλουστο Λουτράκι έλαβε χώρα μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση, η εκδήλωση αισθητικής χειρουργικής, ιαματικής ιατρικής και ψυχολογίας με τίτλο “Πυγμαλίων και Γαλάτεια” ένας μύθος ομορφιάς για την επίδραση της καθαρής ψυχής πάνω στην μορφή του σώματος.Παράλληλα με τις προ-χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις που και φέτος οργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος […]
sthithos-1280x720.jpg Νέα ανώδυνη τεχνική για πλούσιο ντεκολτέ! - Τι γίνεται όταν μία γυναίκα επιθυμεί πολύ να μεγεθύνει το στήθος της καιταυτόχρονα να αποκτήσει ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο αρμονικό σώμα;Όπως επισημαίνει ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας,(www.ioannislyras.gr) η no pain-2+2 νέα τεχνική αυξητικής στήθους, δίνει πλέον την όμορφη λύση στο μόνιμο πρόβλημα του να βρίσκεις ενισχυμένο στηθόδεσμο, αλλά και ταυτόχρονα της συνολικής σμίλευσης […]
b8292acafd72142128a3481ac4b0abff_xl.jpg Ποιά είναι η σωστή ηλικία για κάθε επέμβαση; - Οι νεότερες γενιές είναι ήδη συνειδητοποιημένες όσον αφορά αυτά που μπορεί να προσφέρει η μοντέρνα αισθητική και επανορθωτική και κοσμητική πλαστική χειρουργική στον τομέα της ωραιοποίησης (beautification) και της αντιγήρανσης (rejuvenation). Όλες οι ηλικίες έχουν ανάγκες όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να κατηγοριουποιηθούν εύκολα σε έξι ομάδες: Βρεφική ηλικία (0-2 […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο