Λουκάς Γεώργιος

Λουκάς Γεώργιος

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ
Ψυχίατρος Ομοιοπαθητικός
Κέντρο Γνωστικής Ομοιοπαθητικής
Ηρακλειδών 28, Χαλάνδρι
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Δρ Λουκάς Γεώργιος γεννήθηκε στην Κέρκυρα τις 4/7/1963

Σπουδές και υπηρεσία

1981-1988 Φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τμήμα ιατρικής
1988-1989 Φοίτησε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού
1990-1994 Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική (Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική,Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ,Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Δυτικού Τομέα).
Με την ομοιοπαθητική ασχολείται από το 1982. Αρχικά μαθήτευσε δίπλα στον ιατρό Αρίσταρχο Τσαμασλίδη κσι στη συνέχεια παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του Ινδού ομοιοπαθητικού Rajan Sankaran.
Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βελονισμού του Ιπποκράτειου Κέντρου Βελονισμού και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυτοθεραπείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Φυτοθεραπείας.
1994-2007 Υπηρέτησε ως ψυχίατρος σε στρατιωτικές νοσοκομειακές δομές.

Επιστημονικό έργο

Εκπόνησε διατριβή με τίτλο «Συμβολή εις την μελέτη των μηχανισμών δράσεως των ιαματικών πηγών στη μεταβολή της ψυχικής διάθεσης του ανθρώπου κατά τη λουτροθεραπευτική αγωγή», που κατέθεσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το διδακτορικό πτυχίο.
Σε συνεργασία με το φαρμακείο Ευσταθίου και άλλους φαρμακοποιούς από Ελλάδα και εξωτερικό έχουν παρασκευαστεί περισσότερα από 2000 νέα ομοιοπαθητικά φάρμακα, από τα οποία πολλά έχουν μελετηθεί και έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους.
Εισήγαγε την ενοποιητική θεωρία της ιδιοσυστασίας όπου με βάση τη συγκριτική μελέτη της θεωρίας των χρόνιων νόσων της ομοιοπαθητικής, των καθηλώσεων της ψυχανάλυσης, της τυπολογίας του Pavlov, της θεωρίας των χυμών του Ιπποκράτη, των τεσσάρων στοιχείων του Πλάτωνα και του Εμπεδοκλή παρουσιάζεται ένα κοινό θεωρητικό ιατρικό μοντέλο για την ιδιοσυστασία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα μέθοδο εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής την οποία έχει ονομάσει «Γνωστική Ομοιοπαθητική» και η οποία είναι ένα πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας.

Διδακτικό έργο

Από το 1995 άρχισε να διδάσκει την ομοιοπαθητική σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην έδρα της Ομοιοπαθητικής και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου. Έχει διδάξει επίσης, στην Έδρα Ομοιοπαθητικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Νοβόσιμπιρσκ και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου.
Η θεραπευτική του μέθοδος εφαρμόζεται επίσημα στο νοσοκομείο της Ρωσικής Ακαδημίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει και διδάξει συνεχώς επεκτείνεται με επιτυχία. Μόνο από την Έδρα Ομοιοπαθητικής του Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από χίλιους ιατρούς από Ρωσία και Ευρώπη. Μαθητές του έχουν αρχίσει να το διδάσκουν και να δημιουργούν θεραπευτικά κέντρα και σχολές σε διάφορα κράτη.

Συγγραφικό έργο

Έχει συγγράψει τα παρακάτω βιβλία:

• “Ριζώματα, αρχές για μια ενοποίηση των επιστημών του ανθρώπου”.
• “Μελέτη ψυχισμού ομοιοπαθητικών φαρμάκων”, τόμος 1ος και 2ος.
• “Ομοιοπαθητική – μια άλλη θεραπευτική μέθοδος”
• “Ναρκωτικά – μάθε και πρόλαβε” (Σε συνεργασία με τη Φ. Τσομπανίδου)
• “Περιοδικός πίνακας και ομοιοπαθητική” , τόμος 1ος.
• “Η 2η συνταγογραφία”.
• REPERTORY “ORGANON 2001” Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αποσπάσματα από το συγγραφικό του έργο έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

Κοινωνικό έργο

Έχει συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών δίνοντας ομιλίες σε σχολεία, και στρατιωτικές μονάδες.
Έχει υπάρξει πρόεδρος των παρακάτω σωματείων – επιστημονικών εταιρειών:
• “Διεθνής Ιπποκρατική Επιστημονική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής”
• “Διεθνής Οργάνωση Ομοιοπαθητικής Αλληλεγγύης”
• “Σύλλογος ενεργειακής συντονιστικής για τη σωματική υγεία και τη ψυχική ισορροπία”
​​• “Σύλλογος μελέτης ψυχικής ευεξίας Ήβη”

Επιστημονικές διακρίσεις

Το Νοέμβριο 2000 εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγγραφέων Επιστημονικών Ανακαλύψεων και Εφευρέσεων και βραβεύτηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών με το βραβείο Pavlov (είναι η μεγαλύτερη επιστημονική διάκριση της Ρωσίας) για το σχεδιασμό και τις κλινικές εφαρμογές των νέων ομοιοπαθητικών φαρμάκων που καλούνται «τριπλά άλατα».
Έχει βραβευτεί επίσης από την Ουκρανική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Ομοιοπαθητικής στην Ουκρανία.
H βιογραφία του περιλαμβάνεται στην Ελληνική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας προσωπικοτήτων “Who is who”.

Loading

Ομοιοπαθητική Γνωστική Ομοιοπαθητική: Μια νέα μέθοδος για ψυχική ισορροπία και ευεξία! - Η ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό σύστημα που δημιουργήθηκε από το γερμανό ιατρό Σαμουήλ Χάνεμαν. Η εφαρμογή της βασίζεται στο νόμο των ομοίων, στον οποίον άλλωστε οφείλει και το όνομά της. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, για να θεραπευτεί μια ασθένεια πρέπει να δοθεί στον πάσχοντα οργανισμό μια ουσία, η οποία θα προκαλούσε τα ίδια συμπτώματα, […]
img_0595.jpg Φύση: «Ο ιατρός των Νόσων» του Ιπποκράτη - Η Ιπποκρατική σχολή στη σύγχρονη εποχή είναι η συνάντηση της ανθρωποκεντρικής επιστήμης με τη φιλοσοφία, στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ο Δρ. Γεώργιος Λουκάς, ομοιοπαθητικός – ψυχίατρος και Πρόεδρος της Διεθνούς Ιπποκρατικής Επιστημονικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Ο), μιλά για την σύγχρονη ιατρική σκέψη, η οποία πλέον αναγνωρίζει τη σημασία που έχει η ψυχική ισορροπία στην καλή λειτουργία […]
img_0423.jpg Γνωστική ομοιοπαθητική. Ένα νέο πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας. - Η “γνωστική ομοιοπαθητική” είναι μια νέα τάση στον χώρο της ομοιοπαθητικής η οποία στοχεύει στην ψυχολογική ισορροπία του ατόμου και αυτό πετυχαίνεται με χορήγηση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. Η επαναφορά της ψυχικής ισορροπίας στο άτομο βοηθάει πολύ στο να μπορέσει να επιτευχθεί η καλύτερη αποκατάσταση της υγείας. Είναι επίσης απαραίτητη για να μπορεί το άτομο να είναι […]
terrapapers-com_homeopathy-and-self-3-786x524.jpg ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ:Ένα νέο πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας - Ίσως να μπορεί κάποιος να πει, ότι συχνά στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης, οι γονιμότερες εξελίξεις παρουσιάστηκαν εκεί όπου συναντήθηκαν δυο διαφορετικοί τρόποι σκέψης. Αυτοί οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης, μπορεί να έχουν τις ρίζες τους σε διάφορους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού, ή σε διάφορους χρόνους, σε διαφορετικούς πολιτιστικούς κύκλους ή σε διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις. Όταν […]
4-.jpg Είναι απαραίτητο ο ομοιοπαθητικός να είναι και ιατρός; - Πριν μερικά χρόνια θα σας απαντούσα ότι είναι απαραίτητο ο ομοιοπαθητικός να είναι ιατρός. Σήμερα, έχοντας κλείσει μια δεκαετία διδασκαλίας της ομοιοπαθητικής και έχοντας εκπαιδεύσει δεκάδες ιατρούς θα σας έλεγα πως δεν είναι απαραίτητο. Για να μπορέσω να τεκμηριώσω την απάντησή μου αυτή θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια δεδομένα για την λειτουργία του εγκεφάλου. […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο