Λιακάκος Θεόδωρος

Λιακάκος Θεόδωρος

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής | Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Université Libre de Bruxelles (ULB)
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Κηφισίας 56 & Δελφών 2, Μαρούσι
κατόπιν ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Λιακάκος Θεόδωρος είναι Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) και στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).

Eιδικεύτηκε επί αρκετά χρόνια στην παθολογία κύησης, στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου HU Erasme των Βρυξελλών. Η μαιευτική κλινική του HU Erasme είναι κέντρο αναφοράς για την Ευρώπη, με τα χαμηλότερα ποσοστά καισαρικών τομών παρά το μεγάλο αριθμό περιστατικών υψηλού κινδύνου. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία HU Erasme και St Luc του καθολικού Πανεπιστημίου του Louvain (UCL).

Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme δίπλα στον διεθνούς φήμης καθηγητή Vincent Anaf, με στόχο την πληρέστερη θεραπευτική αντιμετώπιση των περιστατικών που υποφέρουν από σοβαρή ενδομητρίωση. Η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση έχουν πλέον αντικαταστήσει την πλειονότητα των γυναικολογικών επεμβάσεων προσφέροντας στις ασθενείς μειωμένη νοσηρότητα και ταχύτερη ανάρρωση.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann των Βρυξελλών με την ιδιότητα του επιμελητή μαστολόγου – χειρουργού γυναικολόγου. Ως τακτικό μέλος της κλινικής μαστού καθώς και του ογκολογικού συμβουλίου της κλινικής, ασχολήθηκε με τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής μαστού όπως ο φρουρός λεμφαδένας και οι διαδερμικές μικροβιοψίες, η εφαρμογή των οποίων έχει πλέον τροποποιήσει σημαντικά την αντιμετώπιση των παθολογιών του μαστού.

Είναι κάτοχος του Γαλλικού τίτλου εξειδίκευσης στην κολποσκόπηση και την παθολογία τραχήλου, από το Πανεπιστήμιο της LILLE στη Γαλλία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος από την Κεντρική Επιτροπή του Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την εκτέλεση μαιευτικών και γυναικολογικών υπερηχογραφημάτων μετά από εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2007 αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτωρ μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ιατρός Λιακάκος Θεόδωρος είναι συγγραφέας πλήθους επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά μαιευτικής-γυναικολογίας. Επίσης είναι συγγραφέας βιβλίων με έμφαση στην κύηση υψηλού κινδύνου, καθώς και του πληρέστερου βιβλίου στον ελληνικό χώρο για τη μονοχοριακή δίδυμο κύηση και τις επιπλοκές της.

Διετέλεσε επί 4ετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας καθώς και εκπαιδευτής στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας.

Κατέχει τη θέση του Eπιμελητή στη Γυναικολογική Κλινική και στο Ιατρείο Μαστού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, εκτελεί πλήθος ενδοσκοπικών και ογκολογικών επεμβάσεων.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Χειρουργική μαστού - Λαπαροσκοπική χειρουργική - Κύηση υψηλού κινδύνου

14_sel.jpg Θυρεοειδής & Εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μία ασφαλή κύηση - Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση στη ζωή μίας γυναίκας, κατά την οποία προκαλούνται μεγάλες αλλαγές στα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου αδένα, ακόμα και σε γυναίκες οι οποίες δεν παρουσιάζουν κάποια θυρεοειδική νόσο και ενδέχεται να έχουν επίπτωση στην πορεία της εγκυμοσύνης και στο μωρό που αναπτύσσεται. […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο