Λεωνίδου Ανδρέας

Λεωνίδου Ανδρέας

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
Διευθυντής της Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Λεωφ. Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Λεωνίδου Ανδρέας είναι Διευθυντής Ορθοπεδικός Xειρουργός Άνω Άκρου και Αθλητικών κακώσεων.

Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχοντας αφυπηρετήσει στην υψηλότερη βαθμίδα του μόνιμου Διευθυντή (substantive Consultant).

Ο κ. Λεωνίδου είναι εξειδικευμένος χειρουργός ώμου – αγκώνα και έχει ολοκληρώσει όλη την ειδικότητα και την υπερεξειδίκευση στο ειδικό γνωστικό αντικείμενό του στην Αγγλία. Εργάσθηκε συνεχόμενα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2005 έως το 2019 αποκτώντας τεράστια χειρουργική εμπειρία. Διαθέτει αναλυτικό logbook με πάνω από 4700 χειρουργεία.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2005). Μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε να εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κάτω από διαρκή αξιολόγηση, τακτικές εξετάσεις και συνεντεύξεις, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, εξειδικεύτηκε στην παγκοσμίου φήμης Κλινική Ώμου – Αγκώνα στο Reading. Εργάσθηκε δε ως διευθυντής στην ίδια κλινική και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του East Kent.

Ασχολείται με όλο το φάσμα της τραυματολογίας με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των σύνθετων καταγμάτων του ώμου – αγκώνα. Εξειδικεύεται στην αρθροσκόπηση ώμου και αγκώνα με μεγάλη χειρουργική εμπειρία και όγκο περιστατικών. Εφαρμόζει το ελάχιστης επεμβατικότητας σύστημα ανάστροφης αρθροπλαστικής ώμου χωρίς stem.

Είναι εταίρος (fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών του Εδιμβούργου, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις σχετικές εξετάσεις. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ορθοπεδική Μηχανική (Πανεπιστήμιο Cardiff) και υποψήφιος Διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι εκπαιδευτής στο Advanced Trauma Life Support Course και στο παγκοσμίου φήμης Reading Shoulder and Elbow Course. Ταξιδεύει συχνά στην Ευρώπη όπου διδάσκει την τεχνική της ανάστροφης αρθροπλαστικής ώμου χωρίς stem.

Την περίοδο 2017 – 2019 ήταν ο πρώτος Έλληνας που εκλέχτηκε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Βρετανικής Εταιρίας Ώμου – Αγκώνα.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχει ως στόχο να παρέχει στους ασθενείς του τις πιο σύγχρονες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αρθροσκόπηση Γόνατος - Αρθροσκόπηση Αγκώνα - Αρθροσκόπηση Ώμου - Αρθροπλαστική Ισχίου - Αρθροπλαστική Γόνατος - Αρθροπλαστική Ώμου - Ανάστροφη Αρθροπλαστική Ώμου - Βιολογικές Θεραπείες

osteoarthritida-1.jpg Οστεοαρθρίτιδα - Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων που παρατηρείται σε εκατομμύρια ανθρώπους. Συνήθως προσβάλει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί από κάποιον τραυματισμό. Με την οστεοαρθρίτιδα ο χόνδρος των αρθρώσεων φθείρεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος και δυσκολία στην κίνηση. Η οστεοαρθρίτιδα είναι από τις πιο συχνές αιτίες αναζήτησης ορθοπαιδικής […]
τενοντίτιδα Αρθροσκόπηση ώμου για τενοντίτιδα. Μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με άριστα αποτελέσματα και άμεση αποκατάσταση. - Η τενοντίτιδα ώμου είναι μία πάθηση που οφείλεται σε φλεγμονή των τενόντων και επακόλουθο πόνο στην περιοχή του ώμου. Στον ώμο, ο τένοντας του υπερακανθίου και της μακράς κεφαλής του δικεφάλου βραχιονίου εμφανίζουν πιο συχνά τενοντίτιδα με επακόλουθο πόνο και δυσκαμψία. Η τενοντίτιδα προκαλείται από την συχνή και διαρκή καταπόνηση του ώμου, είτε στα πλαίσια […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο