Από το 2014 έως το 2015 εργάστηκε ως Διευθυντής ουρολογικής κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Växjö Σουηδίας με εξειδίκευση στο ρομποτικό σύστημα Davinci.
Από το 2015 έως 2021 εργάστηκε ως Διευθυντής υπεύθυνος ρομποτικής χειρουργικής και καρκίνου του προστάτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Skåne University Hospital/Helsingborg Sweden.
Παράλληλα αποτελεί έναν από τους εκπαιδευτές ρομποτικής ουρολογίας στη Σουηδία με διδασκαλία στην Ιατρική σχολή Skåne/Lund και εκπαίδευση ειδικευόμενων.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα χειρουργείων ριζικής κυστεκτομής στην Mansoura/Egypt το 2008 καθώς και σε ρομποτικές επεμβάσεις ριζικής προστατεκτομής στο Κέντρο ρομποτικής χειρουργικής Martini Clinic Hamburg/ Germany το 2011 και τα έτη 2014-2015.
Κατά την εικοσαετή παρουσία του στο εξωτερικό έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3000 χειρουργικές επεμβάσεις.
Υπήρξε πρωτοπόρος στην πραγματοποίηση Fussion Βιοψιών προστάτη, διορθικών καθώς και περινεϊκών από το 2016 πραγματοποιώντας άνω των 1000 βιοψιών έως σήμερα.
Συμμετείχε στο ερευνητικό έργο Activ monitoring (SAMS) Σουηδίας από το 2010 στον καρκίνο του προστάτη με πρώτο βραβείο παρουσίασης στο 29 Anual Congress EAU/Stockholm 2014.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λεντάρης συμμετέχει από το 2018 ερευνητικό πρόγραμμα SPCG 15 της Σκανδιναβίας όπου χειρουργεί προχωρημένα στάδιά καρκίνου προστάτη εντός ερευνητικού πρωτοκόλλου.
Διατηρεί τη θέση εκπαιδευτή ρομποτικής χειρουργικής στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Skåne/Helsingborg με διαρκή παρουσία στη Σουηδία και το 2022 ως Fellow of Swedish board of Urology.
Έχει επιδείξει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο πάνω στην φυσιολογία, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με πολυάριθμες παραδόσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας. Η εργασία του “Surgical outcomes after Open and Minimal Invasive Radical Prostatectomy” τιμήθηκε με την διάκριση Best Oral Session στο 29th Annual EAU Congress.