Λάλλος Στέργιος

Λάλλος Στέργιος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
MD, MSc
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας (MIS)
Metropolitan General
Διευθυντής Κέντρου Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων ArthroClinic
Εξειδίκευση στην Χειρουργική Γόνατος, Ισχίου και αθλητικών κακώσεων (ATOS Klinik – Heidelberg Germany, Salem Spital – Bern Switzerland)
Πιστοποιημένος στη Ρομποτική Χειρουργική, στην Αρθροπλαστική Ισχίου AMIS, στη Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος Oxford
Ιατρείο: Βαλτετσίου 4, Αγία Παρασκευή
Δευ: 16.00 – 21.00,
Τρί: 12.00 – 18.00,
Πέμ: 17.00 – 21.00,
Παρ: 16.00 – 21.00
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο ιατρός Λάλλος Στέργιος γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη Γερμανίας το 1978. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στην Β΄ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανακατασκευή των αρθρώσεων (αρθροπλαστικές), την μικροχειρουργική και χειρουργική της άκρας χείρας, τις αθλητικές κακώσεις και την Παιδο-Ορθοπαιδική.

Απέκτησε MSc (Μεταπτυχιακό) στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών (Οστεοπόρωση) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με Διπλωματική εργασία «Γενετική της Οστεοαρθρίτιδας». Διετέλεσε έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βασικό αντικείμενο την χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και τις αρθροπλαστικές και πλήρες κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο (προπτυχιακοί φοιτητές 5ου έτους της Ιατρικής Αθηνών).

Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό στην ATOS Klinik (Heidelberg Γερμανίας) και στην Ortopaedische Klinik Bern – Salem Spital (Βέρνη Ελβετίας), όπου κατόπιν εργάσθηκε και ως επιμελητής (Oberarzt) με πλήρες κλινικό και χειρουργικό έργο.

Εξειδικεύτηκε στην χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων (γόνατο, ισχίο, ώμος) με στόχο την ανακατασκευή τους (βιολογική θεραπεία, διορθωτική οστεοτομία, αρθροπλαστική και αναθεώρηση). Εργάσθηκε πάνω σε χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS – minimally invasive surgery), καθώς και σε τοποθέτηση εξατομικευμένης αρθροπλαστικής κατόπιν παραγγελίας (Custom made arthroplasty) και 3D CAD/CAM planning.

Επίσης εξειδικεύτηκε στις αρθροσκοπική χειρουργική του ισχίου, του γόνατος και του ώμου καθώς και στις αθλητικές κακώσεις αυτών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2014, άνοιξε το Ιδιωτικό του Ιατρείο στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ξεκίνησε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General στην Αθήνα, αποτελώντας μέλος της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής (αρθροπλαστική Ισχίου με τη μέθοδο AMIS, αρθοπλαστική γόνατος). Συνεργάζεται επίσης με το Ιατρικό Κέντρο και το Ε. Ντυνάν Hospital Center.

Ο Στέργιος Ν. Λάλλος διατελεί επί σειρά ετών μέλος Επιστημονικών Εταιρειών όπως ΕΑΕ, AGA, AO, ESSKA, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Ισχίο - Γόνατο - Ποδοκνημική – Άκρο Πόδι - Ώμος – Αγκώνας - Πηχεοκαρπική – Άκρα Χείρα - Αθλητικές Κακώσεις - Κατάγματα - Γενική Ορθοπαιδική

MyDoctors shutterstock 1110523463 Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά; - Η Οστεοαρθρίτιδα του Ισχίου είναι μια χρόνια εκφυλιστική πάθηση, στην οποία παρατηρείται φθορά του χόνδρου που καλύπτει την μηριαία κεφαλή και την κοτύλη. Αυτό οδηγεί σε δυσλειτουργία της άρθρωσης και μεταφορά του βάρους και της πίεσης στο υποκείμενο οστό. Συχνά συνοδεύεται από πόνο. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Στέργιος Λάλλος μας ενημερώνει για τα συμπτώματα, τη διάγνωση, […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο