Λαγάρας Απόστολος

Λαγάρας Απόστολος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
MD, MSc, PhD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης
Εξειδίκευση στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης παίδων και ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Διδάκτωρ Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και OSTEON Orthopedic & Spine Clinic.
Βύρωνος 6, Τρίκαλα
Osteon: Λεωφόρος Κηφισίας 153 & Βασ. Σοφίας 4, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Λαγάρας Απόστολος είναι Χειρουργός Ορθοπαιδικός και Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα, συνεργάζεται με την OSTEON Orthopedic and Spinal Clinic (Μαρούσι) και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (αντικείμενο: λοιμώξεις του μυοσκελετικού), κάτοχος MSc του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του FIFA Diploma in Football Medicine της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το 2001 έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής του Αγγλικού Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Pécs-Ουγγαρία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως και τον Δεκέμβριο του 2003 διετέλεσε αγροτικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων.

Έκανε την ειδικότητά του στην Ορθοπαιδική στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, την οποία ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο του 2012.

Από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους διετέλεσε ερευνητικός υπότροφος λοιμώξεων του μυοσκελετικού στο τμήμα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Keck’s School of Medicine, University of Southern California (USC) στο LAC+USC Medical Center στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 επιλέχθηκε ως Travelling Fellow της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λοιμώξεων Οστών και Αρθρώσεων και έλαβε εκπαίδευση στις λοιμώξεις του μυοσκελετικού σε διεθνή κέντρα της Ελβετίας, Ιταλίας και Γερμανίας.

Εξειδικεύτηκε από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2018 στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης ενηλίκων και παίδων στα νοσοκομεία του Newcastle, Stockton-on-Tees, Bristol και Salford (Manchester) του Ηνωμένου Βασιλείου στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων, παραμορφώσεων, μεταστατικών νόσων και κακώσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και στη διαχείριση του πόνου με ενδαρθρικές εγχύσεις. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στις μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές (πλοήγηση και ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης).

Συμμετείχε στην ομάδα ορθοπαιδικού τραύματος ενηλίκων και παίδων στα Νοσοκομεία του Newcastle και Stockton-on-Tees.

Το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 διετέλεσε Spinal Lecturer του μεταπτυχιακού προγράμματος “Trauma and Orthopedics” του Πανεπιστημίου του Salford (Manchester). Το 2018-10 διετέλεσε Visiting Spinal Lecturer του ίδιου τμήματος.

Τον Οκτώβριο του 2019 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 2020 τελείωσε με επιτυχία τη Διδακτορική Διατριβή του με θέμα «Έκβαση σύνθετου θεραπευτικού αλγόριθμου σηπτικών ψευδαρθρώσεων διάφυσης και μεταφύσεων κνήμης».

Είναι μέλος των εταιρειών North American Spine Society (NASS), British Association of Spine Surgeons (BASS), AO Spine, European Bone and Joint Infection Society (EBJIS) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ). Έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα. Παραμένει ενεργό μέλος του τμήματος ερευνών στο κέντρο σπονδυλικής στήλης του Salfοrd Royal NHS Foundation Trust.

Σκοπός του είναι η σύγχρονη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση των παθήσεων του μυοσκελετικού προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή. Η συντηρητική θεραπεία αποτελεί το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης. Η χειρουργική αποκατάσταση προτείνεται ως θεραπεία εκλογής μόνο όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κι εφόσον έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Σπονδυλική Στήλη (ΣΣ): Μικροδισκεκτομή - Αποσυμπίεση (οσφυϊκής μοίρας & αυχένα) - Σπονδυλοδεσία ΣΣ - Διόρθωση παραμορφώσεων σε ενήλικες & παιδιά - Αποκατάσταση καταγμάτων - Σπονδυλοπλαστική / Κυφοπλαστική - Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές-MIS, Navigation & ρομποτική χειρουργική ΣΣ - Εγχύσεις ΣΣ & ιερολαγονίων αρθρώσεων - Δισκοπλαστική | Μεγάλες Αρθρώσεις - Λοιμώξεις Μυοσκελετικού: Αρθροπλαστική ισχίου & αναθεώρηση - Αρθροπλαστική γόνατος & αναθεώρηση - Οστεοσύνθεση καταγμάτων - Καθυστερημένη πώρωση καταγμάτων / Ψευδαρθρώσεις | Αθλητικές Κακώσεις: Ρήξη μηνίσκου (αρθροσκόπηση) - Αποκατάσταση ρήξεως πρόσθιου & οπίσθιου χιαστού - Σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου - Ενδαρθρικές εγχύσεις

MyDoctors shutterstock 370347524 Αυχεναλγία: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά; - Η αυχεναλγία είναι έντονος πόνος στην περιοχή του αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ο οποίος διαφέρει σε διάρκεια (οξύς ή χρόνιος) και σε ένταση (ήπιος έως αφόρητος). Πάνω από το 30% των ανθρώπων ετησίως υφίσταται τουλάχιστον ένα επεισόδιο αυχεναλγίας, ενώ το 50% εξακολουθεί να βιώνει κάποιο βαθμό πόνου ή συχνές υποτροπές. Ποιες είναι οι […]
MyDoctors LAGARAS shutterstock 1537703249 min Σκολίωση παίδων και ενηλίκων: Πώς αντιμετωπίζεται; - Ως σκολίωση ορίζεται η τρισδιάστατη παραμόρφωση και παρεκτόπιση της σπονδυλικής στήλης και του κορμού. Μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση με αρκετούς παράγοντες, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου της ανάπτυξης του παιδιού ή αργότερα στην ενήλικη ζωή του. Ο Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Δρ Απόστολος Λαγάρας απαντά στις ερωτήσεις μας για την πάθηση και τη θεραπευτική της […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο