Κυπαρισσόπουλος Δημήτρης

Κυπαρισσόπουλος Δημήτρης

ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, MD ph, FRCS ea
Ρομποτική και Θωρακοσκοπική Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική
Επίτιμος Επιμελητής Νοσοκομείου Harefield, Royal Brompton and Harefield NHS Foundation Trust, London, UK
Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Εξειδικευμένος Θωρακοχειρουργός Σαρκωμάτων και Μελανωμάτων
Θεσσαλονίκης 26Α Λεμεσός, Κύπρος
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Δρ Κυπαρισσόπουλος Δημήτρης γεννήθηκε στις 19 Μαιου 1972 στα Χανιά Κρήτης.

Μεγάλωσε στο Βόλο όπου και τελείωσε το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο έχοντας διατελέσει σημαιοφόρος ή παραστάτης και έχοντας λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ.

Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ σε 4 χρόνια όπου επίσης έλαβε υποτροφία, και κατόπιν πέρασε 1ος με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Λάρισας σε 6 χρόνια όπου είχε την τιμή να υπάρξει μαθητής και αργότερα να δουλέψει υπό την επίβλεψη του αείμνηστου καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου.

Στην συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητα του αρχικά στη Θωρακοχειρουργική του Πανεπιστημιακού της Λάρισας υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Σπύρου (1 έτος), κατόπιν 3 χρόνια Γενική Χειρουργική στα Νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου και τελικά άλλα 2 χρόνια Θωρακοχειρουργικής στη Λάρισα με εκπαίδευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Το 2007 και αφού έχει πετύχει 2 διαδοχικές φορές την πρώτη θέση σε εξετάσεις για ειδικευόμενους της EACTS στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, αποφασίζει να συνεχίσει την ειδικότητά του στο εξωτερικό ξεκινώντας από την Ολλανδία και το Ένσχεντε όπου για 1 χρόνο δουλεύει στη Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης (MST Spectrum Twente).

Το 2008 κάνει αίτηση για συνέχιση της ειδικότητας στη Θωρακοχειρουργική στην Μεγάλη Βρετανία και στο ξακουστό Harefield όπου επιλέγεται από πάνελ επικεφαλής του οποίου είναι ο διάσημος Καρδιοχειρουργός Magdi Yacoob.

Τελειώνει την ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική στο St. Thomas’s Hospital και λαμβάνει τον τίτλο ειδικότητας της Θωρακοχειρουργικής.

Αμέσως μετά ξεκινάει ως επιμελητής στην Θωρακοχειρουργική Κλινική του Harefield όπου και εργάζεται για 3 χρόνια (Consultant Thoracic Surgeon), έχοντας χειρουργήσει πάνω από 1.000 περιστατικά το διάστημα αυτό με εξαιρετικά αποτελέσματα. Εκεί μαθαίνει και πλέον υιοθετεί τις Θωρακοσκοπικές Λοβεκτομές σαν μέθοδο εκλογής για την Χειρουργική Εξαίρεση του Καρκίνου του Πνεύμονα και πραγματοποιεί τις περισσότερες επεμβάσεις κρυοθεραπείας στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 είναι επιμελητής Θωρακοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης John Radcliffe, στην κλινική που πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο αριθμό Θωρακοσκοπικών Λοβεκτομών στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, αποκτά το δικαίωμα να χειρουργεί ασθενείς με Σαρκώματα στον Θώρακα, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης είναι το μεγαλύτερο κέντρο Σαρκωμάτων στη Μεγάλη Βρετανία και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Από τον Φεβρουάριο του 2016, μετακομίζει στην Κύπρο και οργανώνει την ομάδα του έχοντας φέρει όλα τα σύγχρονα εργαλεία και υλικά από τα νοσοκομεία που εργαζόταν στη Μεγάλη Βρετανία, στην Κύπρο. Από τότε πραγματοποίησε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την γκάμα των Θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων και ιδιαίτερα όλες τις σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις,, μεταξύ των οποίων την 1η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ λοβεκτομή, την 1η Θωρακοσκοπική Λοβεκτομή, την 1η Θωρακοσκοπική Θυμεκτομή, την πρώτη αποκατάσταση μετατραυματικού θωρακικού τοιχώματος κ.α. που έγιναν ποτέ στην Κύπρο, αλλά και τον Ελλαδικό χώρο!

Παραμένει ακόμα και σήμερα επίτιμος επιμελητής στο παγκοσμίου φήμης Harefield Hospital (Honorary Consultant Thoracic Surgeon, Harefield Hospital, Royal Brompton and Harefield NHS Foundation Trust, London) και περιστασιακά χειρουργεί και στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μεγαλύτερη τιμή ωστόσο και η καταξίωση σε παγκόσμιο επίπεδο έρχεται τον Φεβρουάριο του 2020 όταν το παγκοσμίου κύρους ιατρικό περιοδικό CTSnet δημοσιεύει μια καινοτόμα ρομποτική επέμβαση που διενεργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και που παρουσιάζεται έτσι για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά!

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Θωρακοχειρουργική - Ρομποτική Χειρουργική - Καινοτόμες Επεμβάσεις

__.jpg Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα - Ο πρωτοπαθής καρκίνος του πνεύμονα είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο καρκίνος θα ξεπεράσει σε θνητότητα και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις. Σχεδόν 1 στα 5 περιστατικά με καρκίνο αφορούν σε αυτόν.Από πλευράς πρόγνωσης, αποτελεί τη χειρότερη μορφή καρκίνου και η αιτία είναι ότι συνήθως αναπτύσσεται […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο