Κωνσταντινίδου Μαρία Καλλιόπη

Κωνσταντινίδου Μαρία Καλλιόπη

ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Χειρουργός Καρδιάς & Θώρακος
Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, Αττική
Κατόπιν Ραντεβού

Η Δρ Κωνσταντινίδου Μαρία Καλλιόπη (Μαριλή) είναι καρδιοχειρουργός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στα Χανιά. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Έλαβε υποτροφία και εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Διετέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου στην Κίσσαμο Χανίων. Έκανε την ειδικότητα της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το Ωνάσειο και τον Ευαγγελισμό.

Μετέβη στη Βρετανία για την ολοκλήρωση της ειδικότητας της στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου. Συνέχισε την εξειδίκευση της στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λονδίνου, στο King’College Hospital και το Royal Brompton Hospital. Επέστρεψε στο Χέρφιλντ ως μόνιμος συνεργάτης όπου συνέχισε να εργάζεται και να εκπαιδεύεται σε σύγχρονες τεχνικές και πολύπλοκες επεμβάσεις. Διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Χέρφιλντ – Royal Brompton and Harefield NHS Trust. Παράλληλα, έχει δώσει διαλέξεις στο Imperial College στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και σύναψε συνεργασία με τα σημαντικότερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας. Σήμερα χειρουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Ταυτόχρονα διατηρεί τη συνεργασία της με το νοσοκομείου του Χέρφιλντ και το Imperial College και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χάρη στην πολυετή εξειδίκευση της στα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα νοσοκομεία του Λονδίνου πραγματοποιεί όλο το φάσμα των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους. Δίνει έμφαση όμως και στην καλή ψυχολογία του ασθενούς και την οικογένεια τους παραμένοντας κοντά τους πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επέμβαση.

Είναι αριστούχος διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ακόμα λάβει μεταπτυχιακό στην Ογκολογία Θώρακος και τη Χειρουργική και Παθολογία με υποτροφία.

Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και της Ελλάδας και Επιστημονική συνεργάτης σε διεθνή περιοδικά (Oxford Journals, European Journal Cardio-Thoracic Surgery, MDPI, Journal of Clinical Medicine). Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια ως ομιλήτρια ή μέλος προεδρείου και είναι συντονίστρια και μέλος ομάδων διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Εταιρείας Καρδιάς και Θώρακος (EACTS), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Θώρακος και Καρδιάς και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Είναι επίσης μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας (GMC).

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Στεφανιαία Νόσος - Παθήσεις Αορτικής Βαλβίδας - Παθήσεις Αορτής - Παθήσεις Μιτροειδούς Βαλβίδας - Θεραπεία Κολπικής Μαρμαρυγής - Θεραπεία Καρδιακών Όγκων - Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων - Επιδιόρθωση και αντικατάσταση μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας - Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας - Αντικατάσταση τμήματος της ανιούσας αορτής - Επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης - Κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής και αποκλεισμός του ωτίου του αριστερού κόλπου - Μυεκτομή σε μυοκαρδιοπάθειες - Επιδιόρθωση μεσοκολπικής επικοινωνίας - Εξαίρεση καρδιακών όγκων

Στεφανιαία Νόσος Στεφανιαία Νόσος και Τρόποι Αντιµετώπισης - Κάθε χρόνο η στεφανιαία νόσος σκοτώνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους, πληθυσμό ίσο με μία Ελλάδα. Σε αυτή οφείλεται το 16% των θανάτων παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας χάνονται κάθε χρόνο περίπου 8.500 Έλληνες από τη στεφανιαία νόσο και τις επιπλοκές της. Για την αντιμετώπισή της, μας μιλά η Δρ Μαρία Καλλιόπη […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο