Κόκκαλης Γεώργιος

Κόκκαλης Γεώργιος

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών
Συνεργάτης Ευρωκλινικής Αθηνών
Συνεργάτης Μαιευτικής Κλινικής ΡΕΑ
Λεωφόρος Μεσογείων 307, Χολαργός
Κατόπιν ραντεβού

Ο Δρ Κόκκαλης Γεώργιος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στο Department of Plastic and Jaw Surgery (Frenchay Hospital, Bristol, UK), στο Plastische und Wiederstellung Chirurgie Abteilung (Universitatsklinik, Innsbruck, Austria) και στο Memorial Sloan Kettering Hospital (New York, USA).

Το 1997 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής, ως Συντονιστής Διευθυντής, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μικροχειρουργικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος ενώ διατελεί μέχρι και σήμερα Tαμίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πανελληνίων Συνεδρίων Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής, Μελανώματος και Ογκολογικών Συνεδρίων. Συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και σαν ομιλητής σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια.

Υπήρξε εκπαιδευτής ειδικευομένων στην Πλαστική Χειρουργική και άλλων ειδικοτήτων καθώς και μέλος της Επιτροπής χορήγησης ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, διορισθείς από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Η κλινική του έλαβε πολλές φορές βραβεία για τη εκπόνηση κλινικών και πειραματικών ερευνών. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά και υπήρξαν σημεία αναφοράς σε πολλούς ξένους ερευνητές. Υπήρξε μέλος εθελοντικών ομάδων προσφοράς ιατρικής βοήθειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οργάνωσε και συμμετείχε πλειστάκις σε εθελοντικές ομάδες ενημέρωσης του πληθυσμού της υπαίθρου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου δέρματος, του μελανώματος και του καρκίνου μαστού.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αισθητική Χειρουργική - Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική - Αισθητική Ανάπλαση Σώματος - Παθήσεις δέρματος - Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Δέρματος - Όγκοι μαλακών μορίων - Αποκατάσταση Μαστού μετά από Μαστεκτομή

images-126.jpg ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ - Η ανάπλαση του μαστού, του συμβόλου της θηλυκότητας της γυναίκας, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της πλαστικής χειρουργικής. Σκοπός είναι η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση, σωματικά και ψυχολογικά, της ήδη επηρεασμένης ψυχολογικά από την νόσο και τη μαστεκτομή ασθενούς μας. Καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχημένη πορεία μιας αποκατάστασης είναι η υπομονή και επιμονή του ιατρού […]
9528386874619917530.jpg Η χειρουργική αντιμετώπιση του μελανώματος - Η βασική θεραπευτική αντιμετώπιση του μελανώματος είναι η χειρουργική αφαίρεση αυτού. Καταρχήν διενεργείται η βιοψία εκτομής της μελαγχρωματικής βλάβης σε απόσταση ολίγων χιλιοστών από αυτήν προκειμένου να εξετασθεί ολόκληρη η βλάβη από τον παθολογοανατόμο και να εκτιμηθεί ότι η αφαίρεση έγινε σε υγιή όρια. Η τμηματική βιοψία της μελαγχρωματικής βλάβης αντενδείκνυται εκτός των περιπτώσεων που […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο