Κατσάρας Δημήτριος

Κατσάρας Δημήτριος

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΡΡΥΘΜΙΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc
Εξειδίκευση στη Βηματοδότηση και την Ηλεκτροφυσιολογία
Συνεργάτης στο Heart Rhythm Center
Νοσοκομείο ΙΑΣΩ
Heart Rhythm Center, Γενική Κλινική ΙΑΣΩ, Λ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού

Ο ιατρός Κατσάρας Δημήτριος είναι καρδιολόγος με εξειδίκευση στην διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών. Από τον Φεβρουάριο του 2022 εργάζεται ως Ηλεκτροφυσιολόγος στο Καρδιολογικό Ρυθμολογικό Κέντρο της Γενικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τίτλο: ‘Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική’, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Βιομαθηματικών, τον οποίο έλαβε με βαθμό Άριστα.

Την περίοδο 2007-2008 εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη του γενετικού υποστρώματος σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας εργάστηκε ως Επιστημονικός και Κλινικός Συνεργάτης στο Ηλεκτροφυσιολογικό Τμήμα της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ (2016-2018), λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Βηματοδότηση και την Επεμβατική Ηλεκτροφυσιολογία, για την οποία έλαβε τιμητική υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2017).

Στη συνέχεια εργάστηκε ως έμμισθος εξειδικευόμενος στην Ηλεκτροφυσιολογία στο Lancashire Cardiac Centre του Ηνωμένου Βασιλείου (2018-2021), όπου εξειδικεύθηκε στην κλασική ηλεκτροφυσιολογία, αλλά και τη χρήση πιο σύνθετων συστημάτων χαρτογράφησης και κατάλυσης των καρδιακών αρρυθμιών (CARTO, ENSITE, RHYTHMIA, CRYO και Laser balloon), συμπεριλαμβανομένων της κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής και της κατάλυσης κοιλιακής ταχυκαρδίας.

To 2015 έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γενικής Καρδιολογίας από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και το 2017 έλαβε την επίσημη πιστοποίηση πρακτικής και θεωρητικής επάρκειας στη Διαθωρακική Ηχωκαρδιογραφία Ενηλίκων (European Association of Cardiovascular Imaging certification in Adult Transthoracic Echocardiography) και την επίσημη πιστοποίηση θεωρητικής επάρκειας στην εμφύτευση συσκευών διαχείρισης καρδιακού ρυθμού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιακού Ρυθμού (EHRA).

Στην ενασχόλησή του με την έρευνα περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και η συμμετοχή του ως υπο-ερευνητής σε πλήθος Κλινικών Μελετών. Στο εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνεται η διδασκαλία Ανατομίας και Φυσιολογίας του Ανθρωπίνου σώματος στη Νοσηλευτική Σχολή του Γ.Ν.Ν.Μ. «Βοστάνειο» καθώς και η συμμετοχή του ως εκπαιδευτής, συν-υπεύθυνος και υπεύθυνος σεμιναρίων ACLS, ALS, ILS και BLS/AED (Εξειδικευμένη/Άμεση/Βασική Υποστήριξη της Ζωής) από το 2009 ως μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Από τον Αύγουστο του 2021 είναι Συνεργάτης Ιατρός στο ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ και έως τον Ιανουάριο του 2022 εργάστηκε ως Επιμελητής και Συνυπεύθυνος του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 εργάζεται ως Ηλεκτροφυσιολόγος στο Heart Rhythm Center (www.eponline.gr) της Γενικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ, ενώ παράλληλα είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Καρδιολογικού Ιατρείου στο Πολυιατρείο APEX medical group και συνεργάζεται με τα Διαγνωστικά Κέντρα Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ.

Μέλος εταιρειών

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καρδιολογική εξέταση - Ηλεκτροκαρδιογράφημα - 24ωρη καταγραφή (Holter) καρδιακού ρυθμού - Διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς (triplex καρδιάς) -24ωρη καταγραφή (Holter) αρτηριακής πίεσης - Κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής - Εμφύτευση και έλεγχος βηματοδοτικών και απινιδωτικών συσκευών - Δοκιμασία κοπώσεως - Δοκιμασία ανακλίσεως - Ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - Εμφύτευση υποδόριου Holter - Προαθλητικός έλεγχος

Κολπική Μαρμαρυγή Κολπική Μαρμαρυγή: Τι κινδύνους κρύβει και πώς την αντιμετωπίζουμε; - Η Κολπική Μαρμαρυγή συνοδεύεται από αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα. Υπολογίζεται ότι το 20-30% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων οφείλονται στην κολπική μαρμαρυγή. Το 20- 30% των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή θα αναπτύξουν συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. Η ύπαρξή της σχετίζεται με αύξηση του αριθμού των νοσηλειών, επιδείνωση της ποιότητας ζωής, κατάθλιψη, 40-60% κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, αλλά και […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο