Καραγκιοζάκη Βαρβάρα

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, PhD
Εξειδίκευση στη Νανοϊατρική
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 207, Θεσσαλονίκη
Κατόπιν Ραντεβού

Η Δρ Καραγκιοζάκη Βαρβάρα είναι Ειδικός Καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- Α.Π.Θ., εξειδικευμένη στην Παιδοκαρδιολογία, στον Προαγωνιστικό έλεγχο των Αθλητών και στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών για την έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση των Στεφανιαίων Ασθενών (μετά από έμφραγμα, αγγειοπλαστική με STENTS, και bypass εγχείρηση), με Υπέρταση, Βαλβιδοπάθεια και Κολπική Μαρμαρυγή.

Η ιατρός έχει εξειδικευτεί στην Παιδοκαρδιολογία και στον Καρδιολογικό έλεγχο αθλητών  στο ‘Congenital Cardiac Unit, University Hospital of Southampton’, United Kingdom, στο Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα καθώς και στο  Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ.

Έχει επιπλέον εκπαιδευτεί στις νεότερες υπερηχοκαρδιογραφικές τεχνικές και ιδιαίτερα στην χρήση του Τρισδιάστατου Υπερηχογράφηματος καρδιάς για τη λεπτομερή απεικόνιση των βαλβίδων σε πραγματικό χρόνο, για εκτίμηση των βαλβιδοπαθειών. Κατέχει δίπλωμα σύγχρονης επιστημονικής καταρτίσεως στην ΑΡΤΗΡΙΑΚΉ ΥΠΕΡΤΑΣΗ για την αποτελεσματική θεραπεία των υπερτασικών ασθενών.

Είναι Διευθύντρια της Ομάδας Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας-LTFN του ΑΠΘ με 18 ερευνητές όπου διενεργείται πρωτοποριακή έρευνα για τη εφαρμογή της Νανοϊατρικής για την Αθηρωμάτωση, τη Στεφανιαία Νόσο, τις Θρομβώσεις, για τη βελτιστοποίηση των στεντς, των καρδιακών βαλβίδων και εμφυτευμάτων καθώς και άλλων ασθενειών.

Η Δρ Καραγκιοζάκη  αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από την Ιατρική Σχολή το 1998. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες Α.Π.Θ., με βαθμό Άριστα το 2007, ύστερα από διετή παρακολούθηση του διατμηματικού αυτού προγράμματος, με κατεύθυνση της Νανοϊατρικής. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Καρδιολογίας από το ΑΠΘ το 2008. Έχει 18ετή κλινική εμπειρία αφού εργάστηκε σε Νοσοκομεία και αντιμετώπισε ένα ευρύ φάσμα καρδιολογικών περιστατικών. Ακόμη, έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (2009).

Υπήρξε βασική ερευνήτρια σε περισσότερα από 30 Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα,  με αντικείμενο την εφαρμογή της Νανοϊατρικής για τη διάγνωση και θεραπεία καρδιαγγειακών νοσημάτων και τη χρήση καινοτόμων βιοαισθητήρων και νανοσωματιδίων για τη έγκαιρη διάγνωση του εμφράγματος και θεραπεία του. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, 180 προσκεκλημένες ομιλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου και παρουσιάσεις κυρίως σε διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει 2 επιστημονικά βραβεία, ένα στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Υπέρτασης, έχει γράψει 2 κεφάλαια σε Αμερικάνικα επιστημονικά βιβλία. Είναι εκδότρια του Αμερικάνικου Βιβλίου ‘Horizons in Clinical Nanomedicine’. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά και review editor στο Frontiers περιοδικό. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής, της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Κλινικής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής και κριτής σε Γαλλικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα με αντικείμενο Νανοϊατρικής.

Τέλος, αποτελεί συντονίστρια της Ελληνικής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής (http://www.nano-net.gr/index.php/gr-nanomed), και διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Workshop Νανοϊατρικής και Βιοηλεκτρονικής κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας (http://www.nanotexnology.com) με περισσότερο από 1000 συμμετέχοντες, επιστήμονες από 60 χώρες. Έχει δώσει διαλέξεις σε Παγκόσμια Σχολεία Νανοϊατρικής (ISSON9, ISSON10, ISSON11, ISSON12 & ISSON13, ISSON14) και διδάσκει το μάθημα της Εμβιομηχανικής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα « Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες» ΑΠΘ.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Παιδοκαρδιολογία - Προαγωνιστικός έλεγχος των Αθλητών - Εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών για την έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση των Στεφανιαίων Ασθενών (μετά από έμφραγμα, αγγειοπλαστική με STENTS, και bypass εγχείρηση), με Υπέρταση, Βαλβιδοπάθεια και Κολπική Μαρμαρυγή.

NANOTOUCHE Τεχνολογίες αιχμής στην υπηρεσία της Αντιγήρανσης - Μια νέα πρωτοποριακή φόρμουλα τίθεται στην υπηρεσία της ομορφιάς και δίνει νέα διάσταση στα καλλυντικά προϊόντα. Πρόκειται για τις αντιοξειδωτικές κρέμες προσώπου NANOTOUCHE AGELESS και NANOTOUCHE REJUVENATING RADIANCE, που σε αντίθεση με τις άλλες κρέμες και μέσω της πρωτοποριακής VKL φόρμουλας που περιέχουν, επιτυγχάνουν βέλτιστη διείσδυση των αντιοξειδωτικών στο δέρμα. Εφευρέτρια της φόρμουλας είναι η […]
MyDoctors epigenetiko test Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει; - Επιγενετικό τεστ και μέτρηση του οξειδωτικού στρες: Ο ρόλος τους στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών Η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη εξειδικευμένη ιατρός καρδιολόγος που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική στην Ελλάδα, μας εξηγεί τον ρόλο καινοτόμων τεχνικών στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. – Τι είναι το επιγενετικό τεστ της τρίχας και τι πληροφορίες μας παρέχει; Τα μαλλιά […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο