Κάππου Δήμητρα

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ
MD, MSc, PhD
Fertility Expert
Εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή - St Bartholomew’s Hospital London, UK
Συνεργάτης Institute of Life, IASO
Μονής Πετράκη 4, Κολωνάκι
Κατόπιν Ραντεβού

Η Δήμητρα Ι. Κάππου, MD, MSc, PhD είναι Μαιευτήρας–Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η Δήμητρα Κάππου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Παθολογία της Κύησης, καθώς και Διδακτορικής Διατριβής με αντικείμενο τη λειτουργία του πλακούντα σε κυήσεις με προεκλαμψία ή/και ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, έχει εξειδικευτεί επί σειρά ετών σε σημαντικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία στο Λονδίνο με κύρια αντικείμενα την Εμβρυομητρική Ιατρική (King’s College Hospital, University College Hospital) την παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου (Royal Free Hospital) και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (St Bartholomew’s Hospital, London). Έχει επίσης διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει πλήθος επιστημονικών ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής (reviewer) επιστημονικών περιοδικών.

Τα ιδιαίτερα κλινικά ενδιαφέροντα της ιατρού περιλαμβάνουν τη μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία, τη διερεύνηση και κλινική διαχείριση ζευγαριών με υπογονιμότητα, τη συμβουλευτική για την ενίσχυση της φυσικής γονιμότητας, καθώς και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία, διερεύνηση και κλινική διαχείριση ζευγαριών με υπογονιμότητα, συμβουλευτική για την ενίσχυση της φυσικής γονιμότητας, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

MyDoctors Kappou shutterstock 2151888721 Διερεύνηση και Θεραπεία της Υπογονιμότητας - Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία επίτευξης κύησης μετά από 1 έτος συχνών και ελεύθερων επαφών, ενώ όταν η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών το χρονικό αυτό διάστημα μειώνεται στους6 μήνες, ώστε να μην παρέρχεται πολύτιμος αναπαραγωγικός χρόνος. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO,2023), το 17.5% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο