Καναβός Ευάγγελος

Καναβός Ευάγγελος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διευθυντής της Α´ Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Νικηταρά 4, Λάρισα
Kατόπιν ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Καναβός Ευάγγελος είναι γεννημένος στην Αθήνα, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου L´Αquila Ιταλίας.

Έλαβε την Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και Επείγουσας Χειρουργικής από την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του ανωτέρω Πανεπιστημίου, με κύριο φάσμα την Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την κολο-πρωκτολογία, την χειρουργική ογκολογία και την εφαρμογή καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών στον γυναικολογικό καρκίνο, μελάνωμα, καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μετά την αποφοίτηση, έμμισθη θέση και υποτροφία για την εκπὀνηση ερευνητικής διατριβής.

Εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις στο IRCAD STRASBOURG FRANCE με τα κάτωθι αντικείμενα:

  • Λαπαροσκοπική Γενική Χειρουργική
  • Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέος εντέρου
  • Ελάχιστα επεμβατική Διαπρωκτική χειρουργική
  • Λαπαροσκοπική χειρουργική παθήσεων κοιλιακού τοιχώματος
  • Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στην περιοχή του πρωκτού και στις περιπρωκτικές παθήσεις

Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πτυχίου Λαπαροσκόπησης CHU SAINT- PIERRE UNIVERSITY HOSPITAL BRUSSELS-BELGIUM (Prof. Cadiere).

Πολλαπλές εκπαιδεύσεις στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών στις παθήσεις του πρωκτού και της περιπρωκτικής περιοχής (OSPEDALE MADONNA DELLE GRAZIE MENDRISIO (Prof. Meinero), SWITZERLAND, OSPEDALE GEMMELLI ROME (Prof. Ratto) κ.α.)

Εκπαίδευση στην Ρομποτική χειρουργική με εφαρμογή στις πολύπλοκες παθήσεις του κοιλιακού τοιχώματος στο ORSI -GHENT, BELGIUM, Prof. Muesoms.

Διετέλεσε στο παρελθόν Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ασκληπιείου Λάρισας και της αντίστοιχης Κλινικής ΑΝIMUS Kυανός Σταυρός Λάρισας.

Σήμερα κατέχει την θέση του Διευθυντή της Α´ Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ως επικεφαλής πενταμελούς εξειδικευμένης ομάδας χειρουργών.

Με όραμα και φιλοδοξίες στόχος του ήταν και παραμένει η ίαση του ασθενούς με ό,τι πιο καινοτόμο έχει να προσφέρει η σύγχρονη χειρουργική και πάνω από όλα η παραμονή του ασθενούς στον τόπο διαμονής του!

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Λαπαροσκοπική Γενική Χειρουργική -Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέως εντέρου -Ελάχιστα επεμβατική Διαπρωκτική χειρουργική -Λαπαροσκοπική χειρουργική παθήσεων κοιλιακού τοιχώματος -Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στην περιοχή του πρωκτού και στις περιπρωκτικές παθήσεις

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Low Ιmpact Laparoscopy (LIL), ή αλλιώς “Κοσμητική Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική” - Ο όρος Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων μέσω μικρών τομών σε αντίθεση με την κλασική (ανοιχτή) χειρουργική, κατά την οποία απαιτούνται μεγάλες τομές. Αφορά τόσο στη λαπαροσκοπική όσο και στη ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκοπική χειρουργική. Ο Χειρουργός Ευάγγελος Καναβός, Διευθυντής της Α´ Χειρουργικής Κλινικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μας προχωρά ένα […]
Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή - Η χοληδόχος κύστη είναι ένα όργανο προσωρινής αποθήκευσης της χολής, ενός υγρού δηλαδή που παράγεται από το ήπαρ (συκώτι) και φυσιολογικά εκκρίνεται στο έντερο μετά τα γεύματα. Η χολή περιέχει διάφορα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την πέψη των τροφών και κυρίως των λιπών. Ως χολολιθίαση ορίζεται η παρουσία λίθων (πετρών) στη χοληδόχο κύστη. Για […]
κόκκυγος Ενδοσκοπική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος και των περιεδρικών συριγγίων - Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα, που δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα. Η πάθηση ταλαιπωρεί περισσότερο τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 40 ετών. Σήμερα διενεργείται και στην Ελλάδα η καινοτόμος Ενδοσκοπική Θεραπεία […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο