Καλοχριστιανάκης Νικόλαος

Καλοχριστιανάκης Νικόλαος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
MD, MSc
Λαπαροσκόπος Χειρουργός
Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικού Τμήματος Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Λεωφ. Κηφισίας 141, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ. Καλοχριστιανάκης Νικόλαος είναι Γενικός Χειρουργός με μεγάλη εμπειρία στις σύγχρονες τεχνικές και Διευθυντής του Στ’ Χειρουργικού Τμήματος στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Η είσοδος μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή Κρήτης το 1993 αποτέλεσε το ξεκίνημα της ιατρικής μου καριέρας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου (1993-2000) γρήγορα κατάλαβα ότι η Χειρουργική ήταν ο τομέας που με γοήτευε περισσότερο. Μετά το τέλος των σπουδών μου και αφού εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος ιατρός και την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ (2003-2009). Στα πλαίσια της εκπαίδευσης στη Χειρουργική, εκπαιδεύτηκα στη Γερμανία στη Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων στο Νοσοκομείο AKH CELLE (τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αννόβερο), ενώ η  Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος αποτέλεσε και το αντικείμενο της Μεταπτυχιακής μου Διατριβής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Το κομμάτι όμως της Χειρουργικής που αγαπώ περισσότερο και έχω εξειδικευτεί είναι η Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Ξεκινώντας από τη βασική εκπαίδευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (European Association for Endoscopic Surgery) κατά τη διάρκεια της Ειδικότητας (2005), στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στις προηγμένες λαπαροσκοπικές τεχνικές  στο κορυφαίο παγκοσμίως εκπαιδευτικό κέντρο IRCAD του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου το 2009, όπου και έλαβα την αντίστοιχη πιστοποίηση. Τελειώνοντας την Ειδικότητα της Χειρουργικής και  έχοντας περάσει από όλα τα στάδια της εκπαίδευσης έγινα Επιμελητής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μίας από της ελάχιστες Κλινικές στην Ελλάδα με αντικείμενο την Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Την τελευταία δεκαετία, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου, εκτός από την καθημέρα χειρουργική πράξη, συμμετέχω ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια λαπαροσκοπικών κολεκτομών, καθώς και σε σεμινάρια χειρουργικών τεχνικών για την αποκατάσταση κηλών, όπου εκπαιδεύονται Έλληνες και ξένοι χειρουργοί.

Με αυτό τον τρόπο,  μέσα από “αμέτρητες’’ χειρουργικές επεμβάσεις η εμπειρία διαρκώς αυξάνεται και έρχεται να συνοδεύσει τη συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στη Χειρουργική τεχνική.

Σήμερα, έχω την τιμή να είμαι Διευθυντής του Στ’ Χειρουργικού Τμήματος στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Πλαισιωμένος από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων ιατρών, προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς μας με εντιμότητα και σεβασμό. 

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Αποκατάσταση Κηλών - Χοληδόχος κύστη - Θεραπεία Χολολιθίασης - Παθήσεις πρωκτού - Θεραπεία Αιμορροϊδοπάθειας

MyDoctors shutterstock 1758311621 Λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών - Η εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής τα τελευταία χρόνια την έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στην καθημερινή πράξη των χειρουργών, όσο και στη συνείδηση των ασθενών. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90, που άρχισε να διαδίδεται ευρέως στη διεθνή χειρουργική κοινότητα, μέχρι και σήμερα έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου, τόσο στην χειρουργική τεχνική, όσο και […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο