Ιωαννίδης Γεώργιος

Ιωαννίδης Γεώργιος

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, BSCCP, DFFP
Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Αναπαραγωγική Χειρουργική
Διευθυντής Γυναικολογικού Κέντρου Αναπαραγωγής GONIMOTIS
Μονής Πετράκη 5, Κολωνάκι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Ιωαννίδης Γεώργιος είναι Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος με ειδίκευση τη διερεύνηση της υπογονιμότητας, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη λαπαροσκοπική – υστεροσκοπική χειρουργική.

Το 1994 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

1995-2000: Eιδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Λονδίνο με βάση το πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης που ορίζεται από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας. Εργάσθηκε στα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Μαιευτικά και Γυναικολογικά Νοσοκομεία King’s College University Hospital, Guys & St Thomas University Hospital, Hammersmith University Hospital και Queen Charlottes University Hospital. Εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση της κύησης και των επιπλοκών αυτής καθώς και στο πλήρες φάσμα της γυναικολογικής χειρουργικής.

2000-2003: Αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στη Μ. Βρετανία, εξειδικεύτηκε πλήρως σε όλες τις τεχνικές υποβοήθησης αναπαραγωγής, εξωσωματικής γονιμοποίησης και μικροχειρουργικής σαλπίγγων για τρία επιπλέον χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου, υπό τον διάσημο και πρωτοπόρο στην εξωσωματική γονιμοποίηση Καθηγητή Λόρδο Robert Winston, παρουσιάζοντας παράλληλα ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Απέκτησε εμπειρία σε όλες τις θεραπείες για την υπογονιμότητα, τις πολυκυστικές ωοθήκες, τις αποφραγμένες σάλπιγγες, την ενδομητρίωση και τα ινομυώματα. Συνολικά, ο Δρ Ιωαννίδης ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος για την κλινική διαχείριση πάνω από 2500 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

2003-2004: Στη συνέχεια μετέβη για ένα έτος στη μονάδα ενδοσκοπικής γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ulleval του Όσλο, όπου εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε προχωρημένες τεχνικές λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής υπό τους Καθηγητές Olav Istre και Anton Langebrekke. Η μονάδα αυτή είναι τεταρτογενές κέντρο αναφοράς και δέχεται επιπλεγμένα περιστατικά από όλη τη Νορβηγία. Στη μονάδα αυτή εκπαιδεύτηκε και πραγματοποίησε δεκάδες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις θεραπείας ενδομητρίωσης, αφαίρεσης κύστεων ωοθήκης, σαλπιγγεκτομής, θεραπείας εξωμήτριων κυήσεων, λύσης συμφύσεων και υστερεκτομής, καθώς και υστεροσκοπικές επεμβάσεις αφαίρεσης διαφραγμάτων ενδομητρίου, ινομυωμάτων και πολυπόδων ενδομητρίου.

Το 1999 απέκτησε το δίπλωμα του Τομέα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Diplomate of the Faculty of Family Planning), το 2000 το δίπλωμα και την αδειοδότηση εκτέλεσης μαιευτικών υπερήχων Α’ τριμήνου κύησης από το Fetal Medicine Foundation, London (Certificate of Competence in First Trimester Scanning) και το 2004 το δίπλωμα για την Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική (Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση) από το Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνούς φήμης συνέδρια για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί και βραβευθεί σε διεθνή περιοδικά.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE), της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας (British Fertility Society) και της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).

Το 2004 επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει στο Κολωνάκι το Γυναικολογικό Κέντρο Αναπαραγωγής gonimotis. Από τότε έχει βοηθήσει εκατοντάδες ζευγάρια στην Ελλάδα να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί.

Το 2004 αρχίζει τη συνεργασία του με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, όπου και παραμένει έως σήμερα ενεργό στέλεχος.

Από τον Μάιο του 2012 του ανετέθη η θέση του Επιστημονικού Υπευθύνου της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: - Θεραπείες Υπογονιμότητας - Εξωσωματική Γονιμοποίηση - Αναπαραγωγική Χειρουργική - Λαπαροσκοπική / Ρομποτική Χειρουργική - Εμβρυομητρική

97365296_1761655053977516_4313036755990216704_o.jpg Επαναλαμβανόμενες αποτυχίες μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Τι κάνω μετά; - Ακόμα και σήμερα 40 χρόνια από την γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση και παρά τη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε απόλυτα γιατί μια θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης απέτυχε, ιδιαίτερα όταν τα έμβρυα είναι πολύ καλής ποιότητας.Ο Δρ. Γ Ιωαννίδης σας αναλύει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι αν υπάρχουν […]
images-114.jpg PRP και Εξωσωματική Γονιμοποίηση Μια νέα μέθοδος αναζωογόνησης του ενδομητρίου και των ωοθηκών - Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) είναι ένα αυτόλογο κλάσμα αίματος που έχει εμπλουτιστεί με αιμοπετάλια 4-5 φορές περισσότερο σε αριθμό από το κυκλοφορούν αίμα. Το PRP μπορεί να διεγείρει τον πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση των κυττάρων εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αυξητικών παραγόντων και κυτοκινών που περιλαμβάνει. Η διαδικασία περιλαμβάνει αιμοληψία της ασθενούς και εν […]
shutterstock_76263970.jpg Παχυσαρκία και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή - Στον τομέα της γυναικολογίας και της αναπαραγωγής, η παχυσαρκία συνδέεται με τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, τη στειρότητα, τις αποβολές και τις μαιευτικές επιπλοκές. Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας στις δυτικές κοινωνίες. Έχει συσχετιστεί με αυξημένα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας λόγω διαφόρων παθολογιών. H παχυσαρκία φαίνεται να βλάπτει την ανθρώπινη αναπαραγωγή μέσω διαφόρων […]
Ηλικία και γονιμότητα Ηλικία και γονιμότητα - Η γονιμότητα μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία Είναι σημαντικό να τονίσουμε από την αρχή ότι ο κυριότερος παράγοντας που επηρεάζει τις πιθανότητες για σύλληψη είναι η ηλικία της γυναίκας. Όταν η γυναίκα γίνεται 36 ετών η πιθανότητα φυσιολογικής σύλληψης έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την πιθανότητα που είχε σε ηλικία των 20 […]
exosomatiki-gonimopoiisi-65-1190x781.jpg ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ - Οι περισσότερες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης γίνονταν μέχρι πρόσφατα με χορήγηση ενέσιμης φαρμακευτικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ένας νέος ορίζοντας δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς χρήση φαρμάκων. Που οφείλεται η νέα εξέλιξη? Στην πλήρη κατανόηση του κύκλου της γυναίκας και του τρόπου που αναπτύσσεται και ωριμάζει το ωάριο, καθώς και […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο