Χαλκιάς Κωνσταντίνος

Χαλκιάς Κωνσταντίνος

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος Αθηναϊκής Κλινικής
Πάγκα 22, Αμπελόκηποι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Χαλκιάς Κωνσταντίνος, Ιατρός Ειδικός Παθολόγος, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.

Το 1988 εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής της σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το  1994 με βαθμό πτυχίου ‘Λίαν Καλώς’.Εν συνεχεία, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ασκούμενος επί ένα έτος (1995-1996) στην Ειδικότητα της Παθολογίας ως Στρατεύσιμος Κελευστής Ιατρός – Εσωτερικός Βοηθός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής του, ολοκλήρωσε την άσκησή του επί  4,5 επιπλέον έτη στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» και απέκτησε, το 2003, τον τίτλο ειδικότητας του ειδικού Παθολόγου κατόπιν επιτυχών γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

Από το 2003 έως το 2008 υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων της Αθηναϊκής Κλινικής.

Από το 2003 έως και σήμερα εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα ως υπεύθυνος του Παθολογικού Ιατρείου των Συστεγασμένων Ιατρείων «Εν Υγεία» (Ι. Πάγκα 22, Αμπελόκηποι).  Έχει συνάψει και διατηρεί συμβάσεις με πολλά δημόσια ταμεία και αποτελεί μέλος του δικτύου ιατρών του συστήματος υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN.

Από το 2008 έως και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ και ως Ιατρός του Ταμείου Υγείας της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε διάφορα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά ιατρικά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ άρθρα του για ιατρικά θέματα έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της Εταιρίας Ευρυτάνων Επιστημόνων  και  του Δικτύου Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Loading

Παχυσαρκία Παχυσαρκία: Η απειλητικότερη «επιδηµία» του 21ου αιώνα! - Από το 1997, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει χαρακτηρίσει την παχυσαρκία ως παγκόσμια επιδημία. Είναι μια πραγματική μάστιγα της κοινωνίας μας, διότι είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και αποτελεί σήμερα μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Πώς ορίζεται η παχυσαρκία, πού οφείλεται, τι προβλήματα υγείας προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται; Στις […]
images-129.jpg Ο ρόλος των βιταμινών στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής για την πρόληψη των ιώσεων - Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σημειώνεται μια σημαντική έξαρση των κοινών ιώσεων του αναπνευστικού, αλλά και της εποχικής γρίπης. Φέτος, επιπλέον, αναμένεται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα η πανδημική νόσος COVID-19, η οποία προκαλείται από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV2.Γνωστοί παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στην ελαττωματική άμυνα του οργανισμού στις λοιμώξεις είναι το κάπνισμα και η υπερβολική […]
Μεταβολικό Σύνδρομο Παχυσαρκία και Μεταβολικό Σύνδρομο - Τι ακριβώς είναι η Παχυσαρκία; Ένα άτομο θεωρείται υπέρβαρο ή παχύσαρκο όταν στο σώμα του συσσωρεύεται πλεόνασμα λίπους, με αποτέλεσμα την παθολογική αύξηση του βάρους του. Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται διεθνώς σαν χρόνια νόσος και σχετίζεται με αυξημένη θνητότητα και νοσηρότητα που αφορά σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού. Πώς ορίζουμε την Παχυσαρκία; Την περιγράφουμε ποσοτικά […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο