Γριτσόπουλος Γεώργιος

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
M.D. Ph.D
Συντονιστής Διευθυντής Καρδιοθωρακοχειρουργικού τομέα
Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής
Ιατρικού Κέντρου Κλινικής Ψυχικού
Επιστημονικός συνεργάτης ειδικών επεμβάσεων
Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιατρικό Ψυχικού: Άντερσεν 1, Ψυχικό
Ιατρικό Αθηνών: Διστόμου 5-7, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Dr. Γριτσόπουλος Γεώργιος γεννήθηκε το 1971 στο Παλαιό Φάληρο και υπήρξε αριστούχος μαθητής της Λεοντείου Σχολής της Νέας Σμύρνης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με άριστα, εκπονώντας τη διδακτορική του διατριβή στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Κρεμαστινού Δημητρίου και Ηλιοδρομίτη Ευσταθίου.

Η διατριβή του, Η ΜΕΤΙΣΧΑΙΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΑΠΟΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΑΓΓΕΙΟ (REMOTE POSTCONDITIONING) ολοκληρώθηκε μετά από μια μεγάλη σειρά πειραματικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποίησε ο ίδιος και το επιτελείο του, και βαθμολογήθηκε με άριστα από την επταμελή επιτροπή αξιολόγησης. Αμέσως μετά την έγκριση της, ο Dr. Γριτσόπουλος εκπαίδευσε επί σειρά ετών νεότερους συναδέλφους του πραγματοποιώντας πειραματικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις πάνω σε διάφορες διδακτορικές διατριβές ενώ οι μελέτες του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δημοσιεύθηκαν σε παγκοσμίου κύρους ιατρικά περιοδικά και ανακοινώθηκαν στα μεγαλύτερα συνέδρια καρδιολογίας και καρδιοχειρουργικής ανά την υφήλιο. Καθ’ όλη την σημαντική αυτή διαδρομή ο κ. Γριτσόπουλος είδε τα αποτελέσματα της διακεκριμένης του διατριβής να καθοδηγούν επιστήμονες για περαιτέρω εφαρμογή και επιστημονική διερεύνηση κυρίως σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Ασίας και ταυτόχρονα να εφαρμόζονται στην πράξη, στην άμεσα μετεμφραγματική φάση σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού όπως στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Συνεργάστηκε με μεγάλα Καρδιοχειρουργικά Κέντρα, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 2.500 χειρουργικές επεμβάσεις δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους, έδωσε προφορικές και γραπτές εξετάσεις στις οποίες αξιολογήθηκε με άριστα και έλαβε τον τίτλο του χειρουργού θώρακος, καρδιάς και μεγάλων αγγείων.

Στη συνέχεια μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε την Ευρωπαϊκή Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και έγινε μέλος του Αγγλικού Ιατρικού Συλλόγου GMC (General Medical Council). Συμμετείχε σε εξετάσεις και συνεντεύξεις εξαιρετικού ανταγωνισμού μεταξύ πολλών συναδέλφων-καρδιοχειρουργών από όλο τον κόσμο και κατέλαβε τη θέση του Επιμελητού Specialist Registrar της Καρδιοχειρουργικής του Liverpool Heart and Chest Hospital, μια εκ των κορυφαίων κλινικών στην Αγγλία, όπου και πραγματοποίησε πάσης φύσεως καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Ο Dr. Γριτσόπουλος προσανατολίστηκε στην καρδιοχειρουργική ενηλίκων και διακρίθηκε για την εργατικότητα του, τα άριστα αποτελέσματα, τον ακέραιο χαρακτήρα του καθώς και για την ικανότητα του να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, όντας συνεχώς κοντά τους, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και λύνοντας κάθε απορία.

Επόμενος σταθμός το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης NYU Langone Medical Center (New York University) όπου εξειδικεύτηκε στη Μικροτραυματική Καρδιοχειρουργική, ενώ εκπαιδεύτηκε με τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανά επέμβαση. Ο ίδιος θεωρεί τιμή του την συνύπαρξη του δίπλα σε έναν καθηγητή παγκοσμίου φήμης σαν τον Dr. Elias Zias, με τον οποίο διατηρούν φιλία και συνεργασία μέχρι σήμερα, ανταλλάσσοντας παράλληλα επιστημονικές απόψεις, ενώ συχνά συνεργάζονται πραγματοποιώντας πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το 2011, μετά από επαφή με την οικογένεια Αποστολοπούλου, στην οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του χρωστάει τα πάντα, ανέλαβε τη διεύθυνση της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Ψυχικού, ενώ λίγο αργότερα ανέλαβε την πλήρη επιστημονική υπευθυνότητα του τομέα Χειρουργικής Θώρακος Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων της ίδιας κλινικής.

Ο ίδιος, έκτοτε, πραγματοποιεί πλήθος καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων ολόκληρης της εμβέλειας του κλάδου της Καρδιοχειρουργικής Ενηλίκων, με επιτυχή αποτελέσματα εφάμιλλα των μεγάλων κέντρων του εξωτερικού. Σε συνεργασία με την ομάδα του, απαρτιζόμενη από επιστήμονες υψηλού επιπέδου, έχει εκπονήσει πλήθος επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικώς αναγνωρισμένα, διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Παράλληλα συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων ως πρόεδρος, ομιλητής ή σχολιαστής.Από το 2021, ως επιστημονικός συνεργάτης, χειρουργεί και στο Ιατρικό Αθηνών, σε ειδικές περιστάσεις (π.χ. ειδικές επεμβάσεις που απαιτούν υβριδικό χειρουργείο ή άλλο ειδικό εξοπλισμό). Σήμερα τελεί χρέη Καθηγητή Χειρουργικής στα ΙΕΚ Όμηρος, στο τμήμα Νοσηλευτικής, καθώς λατρεύει να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του στους νέους.

Χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για τον ασθενή και την υψηλή του επιστημονική κατάρτιση. Έχει εξαιρετικές σχέσεις με συναδέλφους του, αγαπάει το διάβασμα, τη μουσική, το θέατρο αλλά και τον αθλητισμό, αφού υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης και πολεμικών τεχνών σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αορτοστεφανιαία παράκαμψη επέμβαση ByPass - Επεμβάσεις επί των καρδιακών βαλβίδων - Παθήσεις αορτής - Όγκοι Καρδιάς - Συγγενείς καρδιοπάθειες - Επανεπεμβάσεις - Επεμβάσεις για κολπική μαρμαρυγή - Ελάχιστα Επεμβατική Καρδιοχειρουργική

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο