Γιαβή Σταυρούλα

Γιαβή Σταυρούλα

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ
MD, PhD
Διευθύντρια Αλλεργιολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Διστόμου 5-7, Μαρούσι
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Δρ Γιαβή Σταυρούλα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική στην Παιδιατρική Κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου.

Ειδικεύτηκε στην Αλλεργιολογία στην Αλλεργιολογική Μονάδα της Β’ Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας Αλλεργιολογίας εργάστηκε στο ίδιο Τμήμα ως Επιμελήτρια και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Τμήμα της Τροφικής Αλλεργίας.

Το ειδικό ερευνητικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στην Τροφική Αλλεργία των παιδιών κυρίως στο γάλα, το αυγό, τα δημητριακά, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς. Είναι κύρια ερευνήτρια στο Κλινικό Θεραπευτικό Πρωτόκολλο Επαγωγής Ανοχής στο γάλα (SOTI) στα παιδιά με σοβαρή αλλεργία στο γάλα, καθώς επίσης και κύρια ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πρωτόκολλο της Nestle (10.53-NRC) για την επαγωγή ανοχής του αυγού μέσω της κατανάλωσης θερμικά επεξεργασμένης πρωτεΐνης αυγού σε παιδιά με αλλεργία στο αυγό. Η χρήση της μοριακής διάγνωσης στην τροφική αλλεργία και η εφαρμογή της για την πρόγνωση αλλά και στη θεραπεία των αλλεργικών νοσημάτων είναι βασικά σημεία της κλινικής της έρευνας.

Συμμετέχει σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Αλλεργίες Παίδων και Ενηλίκων - Άσθμα - Αλλεργική ρινίτιδα - Αναπνευστικές αλλεργίες - Τροφικές αλλεργίες - Αλλεργικό σοκ - Ανοσοθεραπεία

αλλεργίες της άνοιξης Αντιμέτωποι με τις Αλλεργίες της Άνοιξης - Η Άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης της φύσης και όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να απολαύσουμε αυτή την περίοδο με περιπάτους στη φύση και διάφορες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι αναγκάζονται να στερηθούν αυτή τη χαρά; Ο οργανισμός του αλλεργικού στις γύρεις ανθρώπου αντιδρά με συμπτώματα αλλεργίας και με τη […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο