Γεωργιαννάκης Εμμανουήλ

Γεωργιαννάκης Εμμανουήλ

ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Διευθυντής του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Θώρακος του Νοσοκομείου Metropolitan
Metropolitan Hospital: Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου, Ν. Φάληρο
Κατόπιν Ραντεβού

Ο Θωρακοχειρουργός Γεωργιαννάκης Εμμανουήλ είναι ο Γενικός Εκπαιδευτής και Πρόκτωρας για την Ρομποτική Θωρακοχειρουργική για όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε ως Advanced Fellow στις Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές της Θωρακοχειρουργικής (Ρομποτικές και Θωρακοσκοπικές) από το Shanghai Chest Hospital (Jiatong University). To Shanghai Chest Hospital βρίσκεται στην Νο1 θέση στον κόσμο στην Θωρακοχειρουργική με νούμερα που αγγίζουν τις 80 εγχειρήσεις θώρακος την ημέρα.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που αποφοίτησε από το εν λόγω ίδρυμα Θωρακοχειρουργικής και τιμήθηκε με την συνεχιζόμενη διατήρηση του δικαιώματος άσκησης χειρουργικής εκεί.

Το 2015 εκπαιδεύτηκε ως Observer στο Shanghai Pulmonary Hospital.

Την Ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακος την έλαβε στην Πανεπιστημιακή Κλινική Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής του ΠΓΝ Αττικόν με τμήμα της ειδικότητας της Θωρακοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής, στα νοσοκομεία ΕΑΝΠ Μεταξά και Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Έχει λάβει επίσης διάφορες εκπαιδεύσεις σε χώρες του εξωτερικού σε εξειδικευμένα σχολεία Χειρουργικής Καρδιάς και Θώρακος όπως: Leeds England (St. James Hospital) 2014, Lueven Belgium 2009, Barcelona 2010 etc.

Τον Οκτώβριο του 2017 οργάνωσε την σύσταση του νέου Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του νοσοκομείου Μετροπόλιταν και έκτοτε εργάζεται ως Διευθυντής του εν λόγω τμήματος.

Τον Νοέμβριο του 2017 έλαβε μετά από ειδική εκπαίδευση τον Τίτλο του Console Surgeon για το Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci στο IRCAD Strasburg France.

Στις 17 Νοεμβρίου 2017 διενήργησε την πρώτη Πανελλήνια και Βαλκανικά εγχείρηση θώρακος με το εξελιγμένο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci Xi.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 διενήργησε την πρώτη Ρομποτική Λοβεκτομή Πνεύμονα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Τομέας SEERS) πλήρως αναγνωρισμένη από την αμερικανική Intuitive μέσω της ελληνικής αντιπροσώπου της Sofmedica.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 κατόπιν προσκλήσεως διενήργησε την πρώτη Ρομποτική Θυμεκτομή στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο American Heart Institute της Λευκωσίας.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2018 κατόπιν προσκλήσεως διενήργησε την πρώτη Ρομποτική Λοβεκτομή Πνεύμονα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο American Heart Institute της Λευκωσίας.

Έχει διενεργήσει πληθώρα θωρακοσκοπικών (V.A.T.S.) και ρομποτικών (R.A.T.S.) επεμβάσεων θώρακος και εξακολουθεί να προάγει με θέρμη τις Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές της Θωρακοχειρουργικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Θωρακοχειρουργική - Ανοικτή Θωρακοχειρουργική - Ελάχιστα Επεμβατική Θωρακοχειρουργική - Παθήσεις Πνεύμονα - Μεσοθωράκιο - Πλευριτικές Συλλογές - Τραχείας - Τραύμα Θώρακος - Θωρακικού Τοιχώματος

MyDoctors rompotiki vraxiones min 1 Ο ρόλος της Ρομποτικής χειρουργικής στις παθήσεις του θώρακα - Η Ρομποτική Θωρακοχειρουργική είναι η τελευταία εξέλιξη στην Θωρακοχειρουργική και κατέχει ήδη, σημαντικότατη θέση στις τεχνικές της χειρουργικής των πνευμόνων και του μεσοθωρακίου. Ο Θωρακοχειρουργός, κος Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης είναι ο χειρουργός που εισήγαγε την ρομποτική τεχνική θώρακος στην Ελλάδα, γράφοντας μια λαμπρή σελίδα στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας και ο πλέον κατάλληλος να μας […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο