Γαλάνη Ελένη

Γαλάνη Ελένη

ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Αναπλ. Διευθύντρια, Β' Ογκολογική Κλινική «Metropolitan Hospital»
Βασ. Σοφίας 102Α, Αθήνα
Κατόπιν ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η Δρ Γαλάνη Ελένη σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από το Σεπτέμβριο του 1988 έως τον Ιούλιο του 1994. Για τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Εσωτερική Παθολογία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι και την ολοκλήρωσε στη Θεραπευτική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Το 2001 έλαβε μετά από εξετάσεις την ειδικότητα στης Εσωτερικής Παθολογίας. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσή της παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με Άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ογκολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, στην έδρα κλινικής βιοχημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της, την οποία ολοκλήρωσε με Άριστα.

Από το 2001 έως το 2004 εργάστηκε σε έμμισθη θέση ως Senior Clinical Fellow στο νοσοκομείο Guys and St. Thomas του Λονδίνου στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύθηκε στην Παθολογική Ογκολογία. Για τη μετεκπαίδευσή της στο εξωτερικό έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Εταιρία Παθολόγων Ογκολόγων. Επίσης, από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Παθολόγων Ογκολόγων (European Society of Medical Oncologist) έλαβε υποτροφία για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας. Το 2005 μετά από εξετάσεις έλαβε τη δεύτερη ειδικότητά της στην Παθολογική Ογκολογία. Από 2005 εργάζεται ως Παθολόγος Ογκολόγος σε συνεργασία αρχικά με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και από το 2007 με το θεραπευτήριο Metropolitan.

Η Δρ Ελένη Γαλάνη είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 40 πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, έχει κάνει πάνω από 100 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια και έχει προεδρεύσει σε πολλά ιατρικά συνέδρια. Επίσης είναι βασική συγγραφέας σε διεθνή και ελληνικά ογκολογικά βιβλία.

Loading

MyDoctors image Καρκίνος του πνεύμονα: Μείωση κινδύνου και αύξηση ίασης - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πιο συχνός στους άνδρες και ο δεύτερος πιο συχνός στις γυναίκες, ενώ αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι 6.786 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του πνεύμονα το 2020. «Ωστόσο ο καρκίνος του πνεύμονα, όσο και πολλοί άλλοι τύποι καρκίνου, […]
karkinos-mastou-1.jpg Καρκίνος του μαστού, υπάρχουν νεότερα δεδομένα; - Ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι η πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες, με τη συχνότητά του να αυξάνεται μεν, αλλά τη θνητότητα από τη νόσο να μειώνεται. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις. Ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται πια ως μία νόσος, αλλά εστιάζουμε στην εξατομίκευση της θεραπείας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο