Φωτόπουλος Βασίλειος

Φωτόπουλος Βασίλειος

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ
MD, PhD
Trauma & Orthopaedics Clinical Fellow, Royal Sussex County Hospital, Brighton, UK
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Advanced Trauma Life Support (ATLS) Instructor Eurospine Diploma
Συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών
Κύπρου 69, Αργυρούπολη
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Ο Δρ Φωτόπουλος Βασίλειος είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Τραυματολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατάγεται από την Φθιώτιδα.

Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ Εκπαιδευτήριο της Νέας Σμύρνης, ενώ είναι απόφοιτος του Εκπαιδευτηρίου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» του Αμαρουσίου με βαθμό απολυτηρίου είκοσι.

Μετά από επιτυχείς Πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη πεντηκοστός στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2002 με βαθμό πτυχίου οκτώ.

Επί διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους υπήρξε ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Πελασγίας και του Κέντρου Υγείας Στυλίδος Φθιώτιδος.

Ολοκλήρωσε την εξαετή ειδικότητα στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ στα πλαίσια της ειδίκευσης εργάστηκε στην Κλινική Χειρουργικής χειρός-άνω άκρου και Μικροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ και την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».

Εργάστηκε ως Επιμελητής της Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, του οποίου εξακολουθεί να είναι Επιστημονικός Συνεργάτης.

Μετεκπαιδεύθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας, όπου εργάστηκε ως Specialist Registrar.

Διατέλεσε εκπαιδευτής σε σεμινάρια αιχμής που αφορούν στο τραύμα. Έχει δημοσιεύσει 8 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει πλήθος εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος (εκ των οποίων μία βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γ. Νούλης» το 2011).

Ο Βασίλειος Φωτόπουλος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα των Ορθοπαιδικών Λοιμώξεων.

Από το 2013, διατηρεί το ιατρείο του στην Αργυρούπολη, ενώ εκτός του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος της Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης (MISS) του Metropolitan General, στην οποία και εργάζεται ως Επιμελητής

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Τραυματολογία - Αθλητικές Κακώσεις - Αρθροπλαστικές - Παθήσεις Ποδοκνημικής και άκρου ποδός - Παθήσεις Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργική - Παθήσεις σπονδυλικής στήλης - Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών & Οστεοπόρωση - Ορθοπαιδικές Λοιμώξεις

Ορθογηριατρική Τι είναι η Ορθογηριατρική; - Τα κατάγματα ευθρυπτότητας στους ηλικιωμένους αποτελούν μία ιδιαιτέρως δύσκολη κατηγορία μυοσκελετικού τραύματος η οποία όμως, απαντάται αρκετά συχνά στις ορθοπαιδικές κλινικές. Ο Ορθοπαιδικός – Χειρουργός Βασίλειος Φωτόπουλος θα μας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ασθενών με μυοσκελετικό τραύμα ή παθήσεων που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση.  – Γιατρέ, τι σημαίνει […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο