Φεξη Δημητρα

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
MD, MSc, FMH
Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος
Ειδικός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής & Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου
Μέλος ESHRE, ISA, FMH
Κερασούντος 5, Αθήνα
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ

Η ιατρός Φέξη Δήμητρα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Παθολογία της Κύησης» από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στις μεγαλύτερες μαιευτικές κλινικές της γαλλόφωνης Ελβετίας (του Παν/κού Νοσοκομείου Γενεύης HUG) και των Βρυξελλών (του Παν/κού Νοσοκομείου Βρυξελλών BRUGMANN).

Μετέβη στο Παρίσι, στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Cochin όπου μαθήτευσε κοντά στον Prof. Dominique de Ziegler, Διευθυντή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Από εκεί έλαβε κατόπιν εξετάσεων και τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Γυναικεία Αναπαραγωγή. Από το ίδιο νοσοκομείο και κατόπιν κρατικών εξετάσεων έλαβε την πιστοποίηση για τους Γυναικολογικούς και Μαιευτικούς Υπερήχους.

Κατέχει τον Ελβετικό Τίτλο Ειδικότητας FMH, και εργάστηκε ως ειδικευμένη ιατρός σε Δημόσια Νοσοκομεία της Ελβετίας, με έμφαση στην πραγματοποίηση υστεροσκοπικών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Μέχρι σήμερα έχει θέση επιμελητή-επισκέπτη (Médecin- Agrée) στο Νοσοκομείο St-Imier της Βέρνης, ενώ συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στη Γενεύη, με έμφαση στην πραγματοποίηση υστεροσκοπικών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.

Τέλος, συνεργάζεται με το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών, καθώς και με τα μαιευτήρια ΙΑΣΩ και ΡΕΑ.

 

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Γυναικολογία: Ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος, Παθολογία τραχήλου, Ενδοκολπικό Υπερηχογράφημα, Διαταραχές κύκλου, Κύστεις ωοθηκών, Σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών, Ενδομητρίωση, Μέθοδοι Αντισύλληψης, Πολύποδες και ινομυώματα, Εμμηνόπαυση / Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Διερεύνηση Υπογονιμότητας, Παρακολούθηση φυσικού κύκλου, Τεχνικές φυσικής σύλληψης, Σπερματέγχυση, Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Εξωσωματική Γονιμοποίηση χωρίς Φάρμακα, Διατήρηση γονιμότητας / Μαιευτική: Προγεννητικός έλεγχος, Φυσιολογικός Τοκετός, Παρακολούθηση εγκυμοσύνης ανά τρίμηνο, Καισαρική Τομή, Διατροφή και άσκηση στην εγκυμοσύνη, Διαβήτης κύησης, Υπέρταση και Προεκλαμψία, Παθολογία του πλακούντα, Υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου (IUGR)

MyDoctors shutterstock 1403779520 Είναι υψηλού κινδύνου η κύηση που προκύπτει από εξωσωματική γονιμοποίηση; - Καθώς ο αριθμός των κυήσεων που προκύπτουν από εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνεται σημαντικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις πιθανές επιπλοκές μιας τέτοιας εγκυμοσύνης και τους κινδύνους που έχει τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο. Οι βασικοί παράγοντες που καταρχήν αυξάνουν την επικινδυνότητα μιας κύησης είναι: Προϋπάρχοντα νοσήματα της γυναίκας […]
MyDoctors polukustikes 1 shutterstock 1851113617 Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Γονιμότητα - Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) αποτελεί τη συχνότερη αιτία υπογονιμότητας νεαρών γυναικών. Προσβάλλει, περίπου το 10-15% του γενικού πληθυσμού των γυναικών και από αυτές ένα ποσοστό περίπου 70% θα παρουσιάσει δυσκολία στην επίτευξη εγκυμοσύνης. Πώς συνδέεται το PCOS με την υπογονιμότητα; Ο βασικότερος λόγος υπογονιμότητας για αυτές τις γυναίκες είναι η έλλειψη ωορρηξίας. Ενώ, δηλαδή, […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο