Εμμανουηλίδης Χρήστος

Εμμανουηλίδης Χρήστος

ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
15ετής Εμπειρία στις ΗΠΑ
Πρ. Καθηγητής Πανεπιστημίου UCLA Καλιφόρνιας
Ιατρός του Ογκολογικού Κέντρου
Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης
Δημ. Γούναρη 35, Πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Ασκληπιού 10, Πυλαία
Κατόπιν Ραντεβού
Συνταγογραφεί ΕΟΠΥΥ
Ειδικότητες
  • Παθολόγος (Πανεπιστήμιο Κοννέκτικατ, ΗΠΑ)
  • Ογκολόγος (Πανεπιστήμιο UCLA Καλιφόρνιας, ΗΠΑ)
  • Λοιμωξιολόγος (Πανεπιστήμιο UCLA Καλιφόρνιας, ΗΠΑ)
  • Διδάκτωρ Ιατρικής Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα)
  • Πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας, ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και συγγραφέας

Ερευνητικό έργο – Επιστημονική Δράση

Έχει δημοσιεύσει περί τις 110 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πλήθος ομιλίες σε ογκολογικά συνέδρια, με περίπου 15 ομιλίες κατ’ έτος.

Κατά την 15ετή παραμονή του στις ΗΠΑ, συμμετείχε σε πλήθος κλινικών μελετών με καινούργια φάρμακα.  Ήταν από τους σημαντικούς ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA.
Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ήταν από τους πρωτεργάτες στην εφαρμογή της ανοσοθεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα και αντικαρκινικά εμβόλια στους καρκίνους του μαστού, του εντέρου, του νεφρού, στο μελάνωμα, στο λέμφωμα κ.λ.π, καθώς και σε πολλά άλλα πρωτοπόρα φάρμακα.

Στην Ελλάδα είναι μέλος Ερευνητικών Ομάδων και συνεχίζει την έρευνα, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τις ομιλίες και την οργάνωση συνεδρίων.  Επίσης είναι πρωτοπόρος σε θέματα βιοομοειδών, έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει για τα οφέλη και τους πιθανούς ενδοιασμούς.

Έχει δημοσιεύσει περί τις 110 επιστημονικές εργασίες και έχει δώσει πλήθος ομιλίες σε ογκολογικά συνέδρια, με περίπου 15 ομιλίες κατ’ έτος.

Συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Ογκολογικά Συνέδρια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Ρωσία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

Σπουδές

Μετά την αποφοίτησή του από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιώς, εισήχθη δεύτερος στην Ιατρική Αθηνών (1978-84), εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1984-86).

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό (1986-88), μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις ειδικότητες του Παθολόγου στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ (1989-92)  καθώς και Ογκολόγου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA).  Απέκτησε και την ειδικότητα του Λοιμωξιολόγου για να μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τις παρενέργειες από τις θεραπείες. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες από το 1992-2005, όπου έφτασε στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής.

Το 2014, παράλληλα με την εργασία του απέκτησε το πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Φιλοσοφίας.  Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία.

Οι σχέσεις με τους ασθενείς

Οι ασθενείς προσέρχονται στον Ογκολόγο Παθολόγος Δρ. Χρήστο Εμμανουηλίδη λόγω της τεράστιας εμπειρίας του, της σωστής στρατηγικής, και των επικαιροποιημένων γνώσεών του. Κατά την θεραπεία, διαπιστώνουν το αμέριστο προσωπικό ενδιαφέρον του για την πορεία της νόσου και τη θεραπεία της με ό,τι νεότερο υπάρχει στον τομέα της Ογκολογίας.

Loading

Παθήσεις - Επεμβάσεις: Καρκίνος του πνεύμονα - Καρκίνος του μαστού - Καρκίνος του εντέρου - Καρκίνος στομάχου – οισοφάγου - Καρκίνος παγκρέατος – χοληφόρων - Καρκίνος προστάτου– κύστης - Καρκίνος νεφρού - Νευροενδοκρινείς όγκοι - Ανοσοευαίσθητοι όγκοι - Λέμφωμα - Σάρκωμα - Σπάνιοι όγκοι

Ανοσοθεραπεία Η Ανοσοθεραπεία στην Καταπολέµηση του Καρκίνου - Η Ιατρική επιστήμη διευρύνεται συνεχώς παρέχοντας πολλές ελπίδες για την μετατροπή του καρκίνου σε χρόνια νόσο, όχι μόνο με φάρμακα, αλλά με τη συνδρομή της ίδιας της άμυνας του οργανισμού μας. Ή όπως θα έλεγε και ο Ιπποκράτης, με τη δική μας φυσική θεραπευτική δύναμη… Ο Ογκολόγος – Παθολόγος Χρήστος Εμμανουηλίδης, μας εξηγεί τη διαδικασία […]

Loading

    Ρωτηστε τον Ιατρο